Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2017 22:46

Україна як девелопер з нерухомості та інфраструктурних проектів

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Напередодні 26-тої річниці незалежності хочеться подивитися на державу Україну, як на девелопера проектів нерухомості та інфраструктури. Що побудувала країна, які всеукраїнські проекти втілила у життя, чим держава може пишатися.

Кожен девелопер та забудовник знають, що будівництво малих об’єктів триває близько 1-2 років, крупних та масштабних – 5-7 років.

Що змогла держава створити за 26 років свого існування? Що було якісно розбудовано та/чи реконструйовано? Яким всеукраїнським проектом ми можемо пишатися?

Моя пам'ять пригадує три проекти, які я вважаю значущі для держави:
1)      Проект Укриття на Чорнобильській АЕС;
2)      розбудова аеропорту Бориспіль, що був приурочений до ЕВРО-2012 з футболу, та
3)      залізнично-автомобільний мостовий перехід  — комбінований залізнично-автомобільний міст у Києві, який було споруджено у 2004 – 2011 роках, який у народі називають міст Кірпи.

Не в докір, а у приклад, приватний інвестор спромігся відтворити та створити декілька аеропортів, транзитно-вантажні комплекси, Шахтар арену та декілька переробних підприємств, продукція яких відома у всесвіті.
Нажаль, декларації будівництва Лікарні майбутнього, автошляхів світового рівня, мостів через найбільші ріки країни так і залишилися у обіцянках державних мужів та у красивих картинках.

Звичайно, постійно ремонтувати автошляхи, реконструювати сквери, відкривати невеликі дитсадочки та малювати лінії велодоріжок справа потрібна.

Але, ми живемо у часи швидкого розвитку цифрових технологій, збільшення дефіциту харчових продуктів, втілення у широкий вжиток приватного електротранспорту, а завдяки мобільним технологіям ми вже можемо  вирішувати прямо із кишені завдяки мобільним телефонам.

Тому, країні потрібні не тільки нові якісні транспортні сполучення і мости, об'їздна навкруги столиці а й нові програми й університети для підготовки найкращих IT спеціалістів,  підприємства зі створення продукції енергозбереження та високотехнологічних продуктів.

Сподіваюся, що все це буде, але тільки тоді, коли держава буде піклуватися про країну, а не про державу.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]