Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.08.2021 00:07

Штам "Дельта". Що нам робити?

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

На території України оголошено про початок інфікування штамом "Дельта". Проте влада не спішить закривати кордони з країнами, де цей штам уже зафіксовано.

Хтось вважає, що не варто згущувати фарби і боротися з повітряними вітряками, якщо активне розповсюдження штаму ще не почалося. Але вже зараз медичні експерти припускають, що восени може початися справжній колапс через високу небезпечність і контагіозність «Дельта» по зрівнянню з попереднім штамом Covid-19.
Що вже зараз могла би зробити влада, щоби попередити стрімке розповсюдження нового штаму?

1.Повне закриття кордону з державами, де вже зафіксували «Дельта».

Це питання, першою чергою, здорового глузду. Зрозуміло, що літо - час відпусток, відпочинку і подорожей. Нашим громадянам буде складно змиритися з фактом закриття кордонів. Звичайно, слід очікувати всенародне обурення і падіння рейтингів центральної влади та чиновників міністерства, що дотичне до цього рішення. Але профілактика завжди безпечніша, ніж лікування.

Тож, навіть попри можливий шквал негативу, ми мусимо вдатися до крайнощів і заборонити туристичну взаємодію з дельта-позитивними країнами

2. Навести нарешті порядок з вакцинацією.

У нас й досі проблеми з вакцинацією 5 черги населення. Вакцинація всіх охочих найпопулярнішою (і, можливо, найбезпечнішою) Pfizer-BioNTech можлива лише в окремих містах.

Нагадаю, люди й досі бояться вакцинуватися через провалену попереднім керівництвом МОЗ просвітницьку роботу. Як не дивно, але найбільша мотивація для багатьох українців – це вакцинація задля подорожей Європою.

Звучить абсурдно, але здебільшого люди йдуть вакцинуватися саме перед подорожжю.
Проте дуже багато людей з 5 черги й досі не отримали навіть першу дозу хоча б якоїсь вакцини. Зокрема це стосується тих, хто не уклав декларацію з сімейним лікарем. Про них нібито взагалі забули. Єдиний варіант – це щеплення в пунктах масової вакцинації.

Тож наразі важливо обмежити «в`їзд» нового штаму в Україну та налагодити роботу з вакцинації саме останньої черги населення – здорової молоді і дітей. Вони становлять найбільшу небезпеку в поширенні «Дельта», адже є найбільш мобільною групою населення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]