Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.11.2022 18:22

Росія продає в Німеччину пелети з, ймовірно, вкраденого в Україні соняшнику?

Підприємець-лісопереробник

До чого вдаються росіяни аби обійти європейські санкції та продавати продукцію сумнівного походження?

Росія краде в Україні не лише зерно, а й насіння соняшнику – Російська служба BBC публічно розказала про це в липні місяці 2022 року.

Коли журналісти проводили розслідування про крадіжку українського збіжжя, в той самий час, 13 липня 2022 року, в Брянську створюється товариство з обмеженою відповідальність «Трейдагротранс», а вже зараз молода директорка Інна Супиталева прямо з Росії активно продає німецьким та іншим європейським клієнтам паливні гранули – пелети з насіння соняшнику під «прикриттям» грузинського сайту та іноземної поштової адреси.

Цілий ряд елементарних запитань може показати сумнівне походження такої продукції та негайну необхідність запровадити додаткові санкції до російських експортерів.

-        Цікаво, чому російська компанія публічно приховує своє походження за грузинською поштовою адресою?

- Чому продукцію російського походження приховують за грузинским доменним імям сайту - https://agrotheca.ge/?

- Чому конкретний російський експортер пропонує німцям лише два товари: вироби з зерна (муку) та з соняшника? Тобто ту продукцію, яка масово крадеться росіянами з України (зерно та насіння соняшнику)?  

- А ще дуже цікаво, де тільки що створена російська компанія могла взяти великі експортні об’єми продукції з соняшнику?

- Чому «Трейдагротранс» пропонує продукцію з соняшнику, наприклад,  саме з Воронежу та з Ростову на Дону, тобто з тих локації, куди за даними журналістського розслідування, росіяни вивозять для переробки вкрадене в Україні насіння соняшнику?

Отже, російські продавці не згадують німецьким клієнтам, що запропоновані гранули можуть бути виготовленими з вкраденого в Україні соняшнику. Натомість директорка новоспеченої російської компанії Інна Супиталева пафосно запевняє клієнтів: «Цей код продукту не знаходиться під санкціями, ми постійно здійснюємо поставки до Європи».

Слід нагадати, що умовами п'ятого пакету антиросійських санкцій, який ЄС ухвалив у квітні, з 10 липня 2022 року росіянам заборонено ввезення їхньої продукції з деревини до Європи навіть за старими контрактами. Російська ж експортна компанія «Трейдагротранс, що продає «соняшникові» пелети у Німеччині, зареєстрована відразу через 3 дні (13 липня 2022 року) після вступу в дію згадуваних санкцій і розгортає бурхливу бізнес-діяльність на теренах Європи.

Співпадіння? Не думаю. Є висока ймовірність, що росіяни торгують з європейцями продукцією, що виготовлена з вкраденої в Україні сировини.

А скільки таких російських компаній активізувалися в Європі та продають сумнівну продукцію? Питання залишається відкритим.

Ми не повинні мовчати, ми повинні діяти.

Кабінету Міністрів України необхідно негайно звернутися до офіційних органів Європи та клопотатися про заборону експорту з Росії паливних гранул з соняшникового насіння.

Правоохоронні органи мають ретельно розслідувати та вивчати такі історії, виявляти продавців, які торгують товарами з вкраденої в Україні сировини.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]