Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.02.2019 14:41

Якісні державні сервіси: за яких умов це можливо?

Начальник Управління фінансового та матеріально-технічного забезпечення ГТУЮ у Львівській області

Громадяни повинні вимагати від держави якості й екстра-сервісу. Так буде краще для всіх.

Громадяни повинні вимагати від держави якості й екстра-сервісу. Так буде краще для всіх. Ми, чиновники, будемо вдосконалюватись, ви, громадяни, будете отримувати нову якість життя. Це моє тверде переконання.

Державні сервіси нічим не повинні поступатися приватному сектору. Держава – це така ж кав’ярня, чи приватний адвокат, чи ресторан, чи охоронна компанія, чи туристична агенція, яка має прагнути надати вам максимально якісну послугу. А чиновник – це не якийсь «князь», а людина, завдання якої – служити громаді. І ключове тут саме дієслово «служити».

На початку своєї публікації одразу зазначу, що майже за будь-яких умов, держава може добре дбати про своїх громадян. Звісно, якщо ми не говоримо про надзвичайні умови в країні або інші лиха. В класичній ситуації, якщо кошти витрачаються розумно, а у чиновників є запал робити свою роботу не лише якісно, але й креативно – то все можливе. Тому розповідаю, як нам, хоч і на локальному рівні, вдається тішити містян креативом від держави (такий собі «державний креатив»).

Поступово, але послідовно

Загальний добробут і позитивні настрої суспільства вибудовуються маленькими, але системними діями. Так само, як і великі зрушення та значні зміни відбуваються покроково та поетапно. Проте ці дії неминуче покращують комфорт, імідж і загальний стан району, невеликого містечка, мегаполісу та, врешті-решт, цілої країни.

Розглядаємо на прикладі реалізації проекту «Кохання поза часом».

Із чого все почалося?

Міністерство юстиції започаткувало проект «Шлюб за добу». Річ у тім, що раніше Сімейний кодекс зобов’язував українців чекати 30 днів для укладення шлюбу. Виняток – вагітність або ж низка інших чітко визначених обставин.

Ми переконані, що право має спиратися на реалії. Хто має право обмежувати дорослих свідомих людей у їхніх дорослих рішеннях? Напевно, ніхто. А тим більше – держава. Держава, яка повинна робити життя громадян простішим, кращим та якіснішим. Але аж ніяк не створювати перепони.

Тобто базу ми отримали, шлюби за добу реєструвати нам дозволили.

Що було далі?

А далі ми почали вдосконалювати один із найщасливіших моментів у житті людини й організовувати неординарні локації для проведення церемоній, влаштовувати події до спеціальних дат. Але про це – далі. Повернімось до фінансів і розуміння того, яким коштом усі ці речі реально робити.

Нагадаю, що відділи державної реєстрації актів цивільного стану (в народі – ДРАЦСи) надають низку платних послуг. Наприклад, виїзні церемонії, урочисті обряди та багато іншого. А відповідно, вони ж і заробляють кошти. А що це означає? Правильно! Цими коштами варто грамотно розпоряджатися й… знову їх повертати до ДРАЦСів. Ні, це в нас не забавка така. Ми їх повертаємо в іншому вигляді. Наприклад, у форматі живих квітів у наших залах, цікавим і сучасним інтер’єром, унікальними фотозонами та банальними (але якісними і потрібними) ремонтами тих приміщень, які цього ремонту потребують.  Усе це і є зручними сервісами, що поєднують у собі і зміст, і форму. 30 днів тепер можна не чекати, а укладати шлюб можна в хорошій, а інколи й в унікальній атмосфері.

Що ми придумали для вас цього разу?

Тепер про унікальну атмосферу. Цьогоріч ми знову повторюємо наш успішний проект «Кохання поза часом».

Торішні щасливі пари стали поштовхом для створення ще більш яскравого свята у визначених Мін’юстом ДРАЦСах країни 14 лютого. Бо коли зусилля отримують вдячний відгук від людей, це не може не стимулювати державних діячів бути більш креативними, вільними й ініціативними.

Варто зазначити, що такий поклик обґрунтований не лише бажанням догодити львів’янам і нашим гостям.

За дорученням Міністерства юстиції ця акція має бути проведена по всіх регіонах. У випадку міста Львова – це прекрасна можливість відкрити двері Львівського міського ДРАЦСу для ще більшої кількості людей. Ми маємо можливість реалізувати бажання наших містян і гостей міста. Адже наш Львівський міський ДРАЦС отримує доволі хороші надходження від послуг, якими користуються громадяни.

Щороку ми відкриваємо наші двері для майже 26 тисяч осіб. А попит зазвичай створює хорошу пропозицію.

До нашого управління Львівський міський ДРАЦС регулярно звертається із пропозиціями щодо поліпшення умов проведення шлюбних церемоній і створення конкурентоспроможних умов з іншими локаціями для укладання шлюбів.

І ми підтримуємо ініціативи, спрямовані на модернізацію, застосовуючи поетапний підхід розвитку. Бажання зробити все й одразу, безумовно, наявне, але державі, як і більшості приватних господарств, не завжди вистачає ресурсів для миттєвих змін. Зрештою, велике бажання, зусилля, розумний розподіл коштів і послідовність дій працюють на досягнення необхідного результату значно більше, аніж одноразова інвестиція без подальшого втручання й адаптування під інтереси населення.

Проведення заходів на кшталт «Кохання поза часом» є додатковим гвинтом у загальному механізмі позитивних зрушень, що покращує інтер’єр «Дому щастя» Львова.

Тепер про те, що очікує нас 14 лютого в рамках «Кохання поза часом».

Львівський Лас-Вегас приваблює своїм затишком і національним колоритом, які так особливо цінують українці з усіх куточків країни. Ми не лінуємось й завзято реєструємо шлюби з 8 години ранку до 24:00 у Львівському міському ДРАЦСі. Все це дійство супроводжується шоу-програмою, стилізованими фотозонами, музиками та спеціальними гостями зі столиці.

Варто додати, що 14 лютого на святкову церемонію, що пройде в Львівському міському ДРАЦСІ, приїдуть пари з понад 8 областей України. Також серед нині зареєстрованих 44 пар є ті, хто цього дня відзначить заручини, ювілейні весілля, а також стане чоловіком і дружиною за процедурою «Шлюб за добу». А це показник того, що ми правильно розвиваємо інфраструктуру й сервіси у нашому регіоні.

Щирі емоції захоплення від почуттів та атмосфери свята львів’янам і гостям міста органи юстиції та, зокрема, фінансове управління забезпечили власним ресурсом без залучення додаткового фінансування. Бо коли ти дійсно прагнеш щось змінювати, неможливого не існує.

Немає жодного сумніву в тому, що в Україні налічується безліч палких сердець, яким просто потрібен знак чи поштовх, аби розпочати найбільш захопливу пригоду життя – сімейну. І державне сприяння на самому початку такого шляху вселяє надію на подальшу підтримку та світле майбутнє країни загалом.

Цієї зими історії кохання набуватимуть палкого львівського присмаку, аби кохати на все життя, поза часом і без усіляких меж.

Кохайтеся, а про якісний сервіс подбаємо ми)

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]