Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.12.2013 08:43

Час нагадати функціонерам Майдана: влада - це МИ. Не Ю і не Я

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

Є на теренах Європи дві наймасовіші партії. Із 8 та 2 мільйонами членів, відповідно. Перша зветься Единая Россия (фактичний лідер, Володимир Путін, Росія). Друга - Партія Регіонів (фактично керує Віктор Янукович, Україна). Чим не приклад для юридичної осо

Свято на вулицю партфункціонерів прийшло на 32-й день Майдана.  Учасники народного віче (версія 4.0 від 22 грудня) утворили Народне об'єднання Майдан (НОМ). 
Анонсовано широкий громадський позапартійний рух, відкритий для всіх зацікавлених. Незалежно від партійної приналежності та місця проживання. Мета - системне оновлення влади в країні. 

Звучить благородно. От тільки в керівному органі НО Майдан з 37 членів уже 26 партійців, а з 7 співголів аж 2 не з політики. Чи загрожує це справі майдану та як саме, покаже тільки час. 

Я ж хотів би говорити зараз про підхід до структурування НОМ. Не все тут однозначно. 
Найпоширенішою є думка про створення юридичної особи Майдан. Зі статутом, членством і квитками. В яку з часом увільються мільйони українців та від імені яких будуть змінювати владу в країні. 

Ініціатори регулярно посилаються на досвід Руху. Я ж бачу спробу відновлення КПРС - масової партії в інтересах купки функціонерів. На жаль.  

Є на теренах Європи дві наймасовіші партії. Із 8 та 2 мільйонами членів, відповідно. Перша зветься Единая Россия (фактичний лідер, Володимир  Путін, Росія). Друга - Партія Регіонів (фактично керує Віктор Янукович, Україна). Чим не приклад для юридичної особи "Майдан"?


Я ж бачу інший підхід до структурування Майдану. Його чудово описав Єгор Соболєв, 
http://blogs.pravda.com.ua/authors/sobolev/52b74ed5c8918/
Читаємо, робимо. 
Я вже почав!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]