Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.03.2023 09:16

Виглядає ластівок наша біла хата...

Весняне...

Із благословінням на весну, друзі! Поки що в календарі. А з кожною миттю, годиною, днем зі змінами в природі до тепла і благоліпного прозрінняв навколишньому світі.

Знаєте, що найголовніше в весні? Знамените ЧВВВ. Агрономи-хлібороби ще й пишуть так —Ч і три В. А розшифровується ця золота весняна формула-абревіатура так — Час Відновлення Весняної Вегетації. Цікаво, що російською це виглядає як чотири ВВВВ в один рядок — Время Возобновлєнія Весеннєй Вегетації.

Себто, відбувається природний процес оживання рослин після зимової сплячки, відновлення сокоруху. Регенерація ’’кровоносних’’ судин всього зеленого світу природи. Вона, сказати б, коється за умови, коли температура повітря і дня, і ночі виходить на рівень + чотири градуси тепла, і не нижче. О, тоді здійснюються дива. З появи бруньок і пагонів, зазеленіння пагорбів і лісових масивів. А з часом і безберегого цвітіння садів, гаїв, лугів, пасовищ.

Дихаєш — ненадихаєшся! Милуєшся — ненамилуєшся! Як сказав у своїй поезії-пісні незабутній Олександр Олесь (Кандиба):

Сміються, плачуть солов’ї
І б’ють піснями в груди:
“Цілуй, цілуй, цілуй її, —
Знов молодість не буде!

Ти не дивись, що буде там,
Чи забуття, чи зрада:
Весна іде назустріч вам,
Весна в сей час вам рада…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]