Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.11.2020 22:42

Москворотість повертається

Українські телеканали знову заверещали московською

Є у мене один знайомий, котрий, як тихо помішаний, закачавши штани, бігає і бігає з підтримкою на виборах придуркуватих ЗЕ. Упродовж уже трьох голосувань. Кажу йому: «Це ж вороги України…» Відповідає: «Не може такого бути. Вони ще нічого поганого не зробили для нашої держави…»

І ось маю конкретні дані, цифри, аргументи, які свідчать якраз про таке. Йдеться про те, як разюче і навіть, сказати б, невпізнанно змінилася останнім часом мовна палітра на центральних телевізійних каналах України - "1+1", "Україна", "Інтер", "СТБ", "ICTV" та "Новий канал". Ось, будь ласка:
2020-го до 46% зросла частка ефіру російською мовою. Ще торік вона становила 27%. Українською транслювалися 40% програм, що майже стільки ж як і тепер. Отже, триває плазування назад, у дрімучу московитську тайгу. Ріст зросійщення ефіру за рік збільшився на 19 відсотків. І це підкреслю, тоді, коли в Україні з’явився мовний омбудсмен, коли запрацювало право наказувати тих, хто не виконує мовне законодавство…
Висновок однозначний, такий це діяч, котрого ніде не видно й не чути. До речі, проштовхнутий на цю вельми відповідальну посаду з того ж самого миколаївського зрусаченого болота.

Підкреслю, що про катастрофічне сповзання мовної циферії у бік путінізації свідчать зовсім свіжі дані. Моніторинг телеканалів здійснювався наприкінці жовтня цього року, з 18:00 до 22:00 у четвер, 29 жовтня, та з 12:00 до 16:00 в суботу, 31 жовтня.
Після 48-годинного моніторингу встановили, що програми українською мовою тривали 19 год. 40 хв. - 41% часу. Програми українською та російською мовою йшли 6 год. 15 хв. - 13% часу. Російською мовою програми тривали 22 год. 5 хв. - 46% часу.
Нехай вдумаються в ці дані придурки, як і мій знайомий «інтіліґент», який не бачить загрози Україні і українцям від дій нинішньої проросійської влади.
Доводиться, як про казкову пору згадувати 2018 рік. Тоді частка програм українською мовою на українському телебаченні піднялась до максимальних 64%. Елемент російської впав до 7%.
Мій висновок такий. Українцям треба негайно об’єднуватись довкола блокування роботи рашомовних ретрансляторів. Аж до блокування ворожих каналів інформації та пропаганди. Інакше нам не вижити в окупаційному полі ворогів української національної незалежності.
Слава Україні!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]