Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.08.2020 13:54

І почесне звання, і шашлик за ... Кагарлик

Кого і за що нагороджували в головне свято держави

Якщо ви не знаєте, що таке галузь у руках господаря, то я вам спробую показати це на конкретному прикладі. І як почувається вона, коли залишається без хазяїна.
От візьміть для прикладу нашу рідну Україну. Хто б і яке їй значення на геополітичному ландшафті Європи не приписував, а вона залишається аграрною державою. Головне прибуткове поле її діяльності – багаті чорноземи, рясні врожаї на полях та високі надої молока на фермах, рекордні прирости живої ваги тварин, позаяк це і годує суспільство, і найбільше калитку держави набиває. Але тут, ніде правди діти, прийшла дивна команда до влади. Що їх цікавить? Насамперед, плодюча земля наша. Як її забрати, щоб особливого ґвалту в народі не здійнялося? Треба, мабуть, знищити головний захисний механізм організму - штаб галузі. В одну мить розігнали Міністерство аграрної політики та продовольства. Мовляв, зайва надбудова, вона зовсім не потрібна.
Та яка ж це зайва структура, коли то насправді мозок структури? В усьому світі аграрне міністерство головний координаційний технологічний центр, котрий здійснює рекомендаційну сортову, селекційну, технологічну політику. А тут безжалісно зрубали його, не залишили для фермерів, організованих аграріїв навіть благенького куріння, щоб бодай від дощу у ньому сховатися.
А тепер дивіться сюди. 21 серпня ц.р. глава держави підписує Указ №335/2020 про відзначення заслуг громадян України у зв’язку із 29-роковинами нашої Незалежності. Як ви думаєте, представники якої сфери життя суспільства нині у найбільшій пошані? Ні, не аграрії, як завжди вважалися такими і котрі всякчас здійснювали найбільший внесок у стабільність країни.
Та, звичайно ж… артисти. Різного роду крикуни зі сцени і баламути. Я нарахував, що нинішніх серпневих свят до розряду високошанованих добавилося аж шістнадцять нових Заслужених артистів України, ще четверо стали Народними артистами. Крім того, прибавилося аж тринадцять Заслужених працівників культури України. Ще шість Заслужених діячів мистецтв України. Загалом – 39 осіб! Любіть і шануйте!
А скількох аграріїв відзначили, присвоїли їм, до прикладу, звання Заслужених працівників сільського господарства України? Ви, можливо, й не повірите, але це, їй-право, правда – аж двом людям із села, тим, хто насправді конкретною своєю працею всіх нас годує. Один фермер з Донбасу і доглядача за тваринами з господарства «Рать» Волинської області. Буцімто село в Україні Ілон Маск уже відчепив і запустив на Марс…
От вам і конкретний доказ того, що таке провідна галузь держави без штабу. Як поле без господаря, де все пущено на самоплив. Немає конкретної технологічної політики хазяйнування, уваги до людей, пошанування їхніх заслуг. Одне слово, немає кому вступитися за аграріїв. Неймовірно, але факт: ті, хто годує народ опинилися на узбіччі.
***
А ось через три зірочки скажу про те, що подивувало і вразило в державному указі.
Не здивувався, що серед нагороджених найбільше медиків. Це їх нині час, вони на передовій, ратують людей. Але чи всі у списках достойні на відзначення?
Пригадуєте, нинішнього літа вибухнув зненацька Кагарлицький скандал з ментами. Головний редактор Інтернет видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва зустрілася з постраждалою молодою жінкою Нелею Погребицькою, котру і били, і ґвалтували всю ніч у відділку люди в погонах. (Стаття в УП опублікована в п’ятницю, 24 червня 2020 року). Найбільше мене вразило в її розповіді те, що в районній лікарні, куди потерпіла звернулася по допомогу, дізнавшись, хто садисти, які живого місця не залишили на своїй жертві після розгульної ночі, відмовилися молоду жінку і лікувати, і офіційно засвідчити побої, нанесені ушкодження. Стали покривати садистів. Виходило, що ментам знущатися з беззахисної жінки можна…
І ось читаю: присвоїти звання Заслужений лікар України:
КУЛІНІЧЕНКУ Віктору Миколайовичу - директорові комунального некомерційного підприємства Кагарлицької районної ради "Кагарлицька центральна районна лікарня", Київська область.
Це, мабуть, за те, що виховав у колективі кагарлицьких медиків почуття солідарності з усіма бандитами в погонах. Що прикривають їх тоді, коли, трапляється, бандити провалюються в своїх злочинних діях. А як інакше накажете все це розуміти? Чи пан Кулініченко, можливо, сам відмовиться від почесного звання?
Одне слово, з'явилася вже й бойова нагорода за ментовський Кагарлик. Так ми дуже далеко зайдемо...
Немає опису світлини.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]