Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.10.2015 17:07

Далеке відлуння розстрілу у небі

Міністр П. Клімкін нарешті визнав, що в українському Донбасі Росія затіяла ВІЙНУ. Чому ж у такому разі ще торік не було оголошено воєнний стан, закрито повітряний простір над регіоном? Якби це зробили київські керманичі, тоді б живими залишилися всі 298 па

УРосії з наближенням кінця розслідування загибелі Боїнгу-777 рейсу МН-17 усебільше проявляється… швидка Настя. Її фахівці бігають, як Марко по пеклу з однієюметою – будь-що вигородити московітів-убивць. Учора, 13 жовтня ц.р., зібравшижурналістів, ліпив сліпого до плоту, за декілька, до речі, годин до початку прес-конференціїпредставника Ради національної безпеки Нідерландів, гендиректор концерну ППО "Алмаз-Антей" Ян Новіков. Вигадував,начебто ракета по літальному апарату була випущена з району села Зарощенське,яке повсякчас знаходиться на контрольованій Збройними силами Україні території.Нині, 14 жовтня ц.р., ще один Омелько з Білокам’яної – Олег Сторчев, заступникглави Росавіації вискочив з конопель із нікчемною заявою, буцімто РФ невлаштовують результати висновків міжнародних експертів. Москва, заявив, будевимагати нової експертної оцінки. Його виступ на пресу в кабельних мережахУкраїни транслювали Євроньз та московський телеканал «Дождь».

          Однак, якщо чесно, менебільше всього стривожило те, що у виголошеному головою ради розслідувань усправах безпеки Нідерландів звіті технічної експертизи щодо розстрілу лайнерау небі, фактично ні разу не згадується Росія, а ось Україна поіменується ажчотири чи навіть п’ять разів. Як вказується у документі, Україна, офіційний Київпрактично винні у загибелі Боїнга три сімки, позаяк не закрили повітрянийпростір над зоною бойових дій.

          Знаєте, якось, у кінці дев’яностихроків минулого століття я перебував у відрядженні в Ірані. Спекотної днини з іщеодним українцем ми зайшли випити охолоджувального напою до якогось столичного закладу,де на той час перебував лише сам господар. Наливаючи нам запашного спрагупоглинаючого узвару, він на мигах і пальцях запитав: звідкіля, мовляв, з’явилисятакі блідолиці? Я гордо заявив: «Юкрейн!» Наш рятівник від спеки безсило стенувплечима, давши зрозуміти, що назва ця йому зовсім нічого не сповіщає. Мійтовариш весело проголосив: «Динамо» Київ!» І на це іранець відповів розгубленоюусмішкою. І тоді мені нарешті, здається, вдалося знайти смислову зв’язку внашій розмові. Коли я назвав слово-пароль всенародної біди «Чорнобиль», представникнародів арії вдоволено і водночас зажурено похитав головою: зрозумів…

          Так мені здаєтьсявідтепер будуть Україну грішно ідентифікувати з загибеллю літака рейсу МН-17 Малоазійськихавіаліній. Оскільки за таким обвинувальним принципом, даруйте за відвертість, бувпобудований учорашній  технічний звіт, який,напевне ж, підписували й українці експерти. Де називалася лише одна країна втворцях трагедії.

Усе це, як на мене, виглядало так ніби Польща іполяки винні в тому, що на їхній території  фашисти побудували найбільше концентраційнихтаборів. Але ж подібного абсурду ніхто й ніде не виголошував і не сміє заявлятиподібне. Хоча глава нашої держави П. Порошенко каже, що все це не так,оскільки, мовляв, у висновках фахівців згадується, що лайнер збито російськоюракетою комплексу «Бук». Ні, все таки перечитайте звіт, там названо ім’я тількиоднієї держави світу – України, при чому в декількох недостойних варіантах. І людство,гадаю, уже сприйняло, на жаль, нашу країну, як творця зла.    

Як не дивно, оскільки при всіх міжнароднихподіях він завжди далеко сидить у кущах, обізвався міністр закордонних справПавло Клімкін.  Він буквально заявив: "Коли починається війна, коли вонаоголошується, ти знаєш, чого чекати. Але ця війна не була оголошена, і ніхто неміг навіть уявити такої загрози". (Більше читайте тут)

Зверніть увагу, начальник МЗС України офіційновизнав, що на сході України точиться ВІЙНА. Так і хочеться запитати: це ж кого і зким? І чому ви до цього мовчали, хоча гинули й досі гинуть тисячі українців?

Якщо це війна, чому тоді операція зі звільненняДонбасу від окупантів називається АТО? Немовби легенька прогулянка зі зброєюпроти хуліганів. Це, по-перше. По-друге, чи не здається панові міністру, що вразі, коли в ході бойових дій застосовується, як він визнає, а тепер це жпідтвердила і міжнародна експертна комісія, високоточна зброя ураження, як тойже російський «Бук», потрібно було ще на початку літа минулого року оголошувативоєнний стан на українському Донбасі. Якби це було зроблено, то Українавідповідно до норм  Міжнародноїорганізації цивільної авіації - (ИКАО від англ.  ICAO — International Civil Aviation Organization),мала б закрити авіапростір над Донбасом.

Виникає запитання: а хто ж не вводив і чому воєннийстан у зоні бойових дій? Можу припустити, що робилося це на догоду… В. Путіну,який мав «палочку-виручалочку» в ролі заручника - одного з підрозділів компанії«Рошен», який розташований в російському Липецьку та його околицях.  Думаю, що з Москви до Києва було сказаноприблизно таке: «Ти лишень попробуй заїкнутися про воєнний стан, тут же забудешсяпро свої мільйони…» Якщо переплутав якісь слова, даруйте…

Не здивуюся, якщо прийде час, коли про все цезапитають й у нашого нинішнього царя-мільярдера і на міжнародному рівні. Розплутуваннятаких довго граючих історій – тривала вистава. Важливо ж пам’ятати те, що якбибув вчасно оголошений військовий стан на українському Донбасі, відтак виявивсяб закритим повітряний простір над цим регіоном України, і всі 298 пасажирівлітака Boeing 777 авіакампанії Malaysia Airlines, які летіли рейсом MH17 з Амстердаму вКуала-Лумпур  були б живими.

Ось що означає ігнорувати правила поведінки,вимоги Конституції України та здорового глузду. 
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи