Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2014 01:29

Як в Україні поміняли гастарбайтера Шустера на півострів Крим

Чому ніхто з керівництва ЦВК, генеральної прокуратури не звертає уваги на те, як у гонитві за заробітками, один хвацький громадянин невідомо якої держави злісно порушує статті 58 та 64 Закону "Про вибори Президента України"?

  Увечері 31 березня в Нью-Йорку відбувалося десяте за перший місяць весни-2014 засідання Ради Безпеки ООН на якому розглядалася проблема анексії Криму та можливі загрози вторгнення Росії на континентальну Україну. Цього разу воно якраз транслювалося у відкритому режимі. І питання, які аналізувалися, звичайно, найбільше тривожили, хвилювали українців, позаяк привид війни нав’язливо бродить над Україною і по нині.

Але не зважаючи на кількагодинні блукання українськими телевізійними каналами туди-сюди, я практично так і не зміг знайти трансляції з засідання ООН. Хоча там відомо, мав був виступити із заявою від кримськотатарського народу Муса Джемільов,  повідомити про бажання їхньої громади провести свій референдум щодо долі півострова. Заявити про позицію корінного населення Криму щодо проведеного під дулами автоматів військових сусідньої держави плебісциту щодо фактичної окупації їхньої землі на початку 21-го століття.

Не вийшло.

Київські телевожді, либонь, вирішили, що кримська тема вже достатньо приїлася їхнім глядачам. Подумаєш, новина, коли вищі керівники держави здали Кремлю півострів без єдиного пострілу, кинули все там напризволяще – і військову техніку, і людей, пов’язаних присягою на вірність державі, то чи потрібно порушувати цю проблему, ятрити душу високопосадовцям? Мовляв, набридла вона вже.  Ну, воюють за нас там американці в ООН, відстоюють інтереси України на засіданні Радбезу,  не будемо їм мішати…

У цей час із телеканалу Еспресо.TV, приміром, годували пісною вечірньою жуйкою від Василя Зими. 5-ий канал видавав порцію за порцією реклами. 112.ua, здається, саме цього вечора вирішили публічно довести своїм глядачам, що МВС часів А. Авакова не краще від тієї пори, коли діяли «орли В. Захарченка». Раз по раз крутили кадри розгнузданих дій іще живого О. Музичка, так же часто подавали інформацію про вимогу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради про складання своїх повноважень міністром внутрішніх справ на час розслідування загибелі бійця «Правого сектору»…

«Інтер» та 1+1 звично крутили російські серіали. ТВі мотали повтори своїх раніше відзнятих й змонтованих передач, що давно все було всім відоме і зрозуміле. Хвалене «Громадське.ТВ» у своєму сакраментальному  розхристаному стилі, з неголеними, не причесаними ведучими, котрі почуваються в ефірі начебто щойно вони вискочили з ліжка, і ще навіть не вмивалися на власній кухні, (добре хоч не з голими торсами з’являються!), у традиційно розв’язаному тоні поведінки перед камерами, про щось  там докопувалися в запрошених  до студії людей.

Ні, навіть не до студії запрошені, а із зовнішнього вигляду мовбито до якоїсь там громадської їдальні. Як колись казали – чайної. Добре, звичайно, хоч не до громадської вбиральні… Даруйте, за відвертість…

Ну, а НТКУ і Телеканал 24 із усіх сил працювали на кишеню Савіка Шустера. Вони декілька годин поспіль прославляли висунутого Партією регіонів кандидатом у президенти України Михайла Добкіна. Саме того, який зовсім таки небезпідставно, як могли бачити всі в державі, підозрюється в активному сепаратизмі, знаходиться під домашнім арештом і ще не так давно, зодягнувши чорну майку з написом «Беркут», прославляв цей сумно відомий підрозділ убивць та головорізів із бойового резерву негідника та мерзотника Януковича.

Пан Шустер, цей публічний гастарбайтер, громадянин невідомо якої держави, але тільки не України, грубо і до того ж злісно, як мені здається, з викликом порушує статтю  64 Закону «Про вибори Президента України», котра встановлює певні критерії  «Обмеження щодо ведення передвиборної агітації». В ній, зокрема, чітко і конкретно вказується, що «участь у передвиборній агітації забороняється особам, які не є громадянами України». А Савік Шустер годинами якраз будує в вигляді діалогів сам-на-сам в ефірі інтерв’ю з тими, хто публічно заявлений кандидатами на пост глави держави.

Я, до речі, далеко не перший, хто, звертає увагу влади і громадськості України, ЦВК, насамперед, Генеральної прокуратури також, на цей кричущий факт. Але С. Шустер, скрутивши дулю у кишені всім нам одразу, затято і самовпевнено творить свої відверті гешефти. У нього кожні вибори – це безберегі грошові жнива. Йому, звісно, пофіку наші президентські перегони, чистота виборчої кампанії: головне «зрубити» цієї пори якнайжирніший зелений куш. Можете уявити собі, яких він може бути розмірів, коли пан транслює свої утопічні, як на мене, замшілі за своїм журналістським рівнем і за свіжістю творчої думки, організації, подачі передач рівня позаторішньої свіжості одразу на двох всеукраїнських телеканалах, серед яких один із них - Перший Національний.  

Ознайомтесь ось тут, будь ласка, з точкою зору з цього приводу журналіста Юрія Свірко, який також пише про «золоті верби» цього гастарбайтера, вказує на те, як він грубо поводиться щодо українського законодавства.

Як мені здалося, в Україні 31 березня ц.р. всі поміняли проблеми півострова Крим, котрі публічно розглядала Рада Безпеки ООН на злісне порушення чинного законодавства гастарбайтером С. Шустером.

Доки це творитиметься?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]