Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.02.2015 12:36

Кияни повинні мати можливість знати скільки заробляє міський транспорт

Ексдепутат Київської міської ради

враховуючи, значення питання і те, що влада не поспішає підкріплювати діями свої декларації про прозорість, вважаю за доцільне аби підприємства комунального транспорту щомісячно і щоквартально публікували в ЗМІ звіти про фінансову діяльність

Міський голова та його соратники думали, що їм вдалося забалакати тему підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті Києва. В КМДА не бажають і не вважають за потрібне йти на будь-які поступки громаді в цьому питанні.

Мова йде як про відтермінування підвищення тарифів, так і про належне    об ґрунтування нових тарифів. Судячи з непоступливості столичної влади в даному питанні, такого об ґрунтування або нема, або воно не зовсім відповідає тому, що кажуть чиновники.

В усякому разі ВО «Свобода» усвідомлюючи недоцільність голого популізму в даному питанні, висунула цілком адекватні та реальні вимоги:

-   Проведення аудиту КП «Київський Метрополітен» і КП «Київпастранс»;

-        Здійснення чіткого та прозорого розрахунку реальної вартості проїзду;

-       Спрямування доходів від реклами та оренди торгових площ у Метро до міського бюджету, а не до приватних кишень через тіньові схеми, тощо.

Мер і глава КМДА в одній особі Віталій Кличко сильно помилився, вважаючи, що дане питання знято з порядку денного.

Депутатом Київради «свободівцем» Русланом Андрійком та мною було напрацьовано і зареєстровано Проект рішення Київради « Про призупинення дії Розпорядження КМДА № 66 від 30.01.2015 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху».

Зокрема, в Проекті передбачається зобов’язати Виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію):

-         Провести незалежний фінансовий аудит дохідної частини кошторису КП «Київметрополітен» та КП «Київпастранс» з залученням громадськості та опублікувати його результати в газеті «Хрещатик»;

-         Призупинити  дію Розпорядження КМДА № 66 від 30.01.2015 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху» до моменту завершення проведення аудиту, передбаченого п. 1.1 Рішення;

-         Провести в тижневий строк після публікації результатів аудиту, передбаченого п. 1.1 Рішення, громадські слухання щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху;

-         За результатами громадських слухань, передбачених п. 1.3. Рішення, повторно розглянути можливість підвищення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху;

-         Департаменту транспортної інфраструктури м. Києва протягом 5 робочих  днів з дня набрання чинності даного рішення забезпечити повернення до тарифікації проїзду у міському пасажирському транспорті, яка застосовувалась до прийняттяРозпорядження КМДА № 66 від 30.01.2015 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху».

Депутати фракції більшості не втомлювалися наввипередки звинувачувати «Свободу» в популізмі. Що ж, ми пропонуємо здорову альтернативу. Нехай влада доведе адекватність такого підвищення тарифів. До того ж, це буде справедливо по відношенні до киян, яким так і не пояснили за що вони будуть платити удвічі більше.

До того ж, враховуючи, значення питання і те, що влада не поспішає підкріплювати діями свої декларації про прозорість, вважаю за доцільне аби підприємства комунального транспорту щомісячно і щоквартально публікували в ЗМІ звіти про фінансову діяльність. Та й взагалі, таку практику потрібно запровадити щодо всіх комунальних підприємств. Так, у киян буде можливість бачити більш-менш повну картину того, що місто заробляє. Це і буде справжня прозорість, а не, те що зараз робить столична влада.

Крім того, ми все ще чекаємо відповіді від КМДА щодо долі договору із компанією «Альфа пей термінал», яка не виконує взятих на себе зобов язнань, проте, згідно із договором, має отримувати майже 10% виручки міського транспорту. Нагадаю, що ця компанія має бенефіціарами офшорні компанії та належить людям, пов язаним з мером Харкова Геннадієм Кернесом.   


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]