Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.08.2013 10:58

Звернувся до Януковича з проханням врятувати музей Л. Українки

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Сьогодні, в день 100-річчя з дня смерті Лесі Українки, я звернувся до Президента України В.Януковича і Прем’єр-міністра України М. Азарова з проханням виділити гроші на реставрацію будинку-музею Л.Українки в грузинському місті Сурамі.

Сьогодні, в день100-річчя з дня смерті Лесі Українки, я звернувся до Президента УкраїниВ.Януковича і Прем’єр-міністра України М. Азарова з проханням виділити гроші нареставрацію будинку-музею Л.Українки в грузинському місті Сурамі.

 

Практично все, щопов’язане з вшануванням пам’яті Л. Українки, знаходиться в жахливому стані. Понівеченумогилу Л. Українки на Байковому кладовищі в Києві привели в належний станзавдяки зусиллям опозиційних політиків (М.Томенку, М. Даневичу та іншим), пам’ятникЛ.Українці на площі Л. Українки «втопили» в перманентному базарі (м.Київ), будинок сімї Косачів (в м. Луцьк) підкопали, будинок,де знаходиться музей Л.Українка (м. Сурамі) розвалюється.

 

Нагадаємо, щонещодавно Парламент прийняв, ініційовану мною Постанову ВРУ «Про вшануванняпам’яті Лесі Українки у зв’язку зі 100-річчям від дня її смерті». Завідповідне питання проголосувало 315 народних депутатів.

 

Я сподівався, щокерівники держави, прочитавши хоча б назву Постанови, яку прийняв Парламент,згадають про смерть Л.Українки і врятують пам’ятки, які пов’язані з її життям.На жаль, цього не сталося. Але дуже сподіваюся, що не сталося поки що.

 

Саме тому,сьогодні, в день сотих роковин, нардеп звернувся до Президента і Прем’єр-міністраз вимогою терміново знайти можливість для того, щоб врятувати від руйнування будівлюв Сурамі,в якому вже більше 60 роківдіє музей Лесі Українки.

 

10 років тому ябув у цьому будинку, відвідуючи музей Л. Українки. Тоді ситуація була не такоюкритичною, як зараз. На моє переконання, лише втручання української влади допоможеврятувати реліквію. Адже саме для нас, українців, цей будинок є символом іцінністю. Більше того, за межами України знаходиться не так вже і багато пам’ятокпов’язаних з українським геніями, які вимагають втручання нашої держави. Тожпорятунок музею Л.Українки в м. Сурамі має стати першочерговим.  

 

Нагадаємо,екскурсовод музею Л. Українки в м. Сурамі Ніно Салагая повідомила про те, що будинок,в якому вже більше 60 років діє музей Лесі Українки, може розвалитися.



Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи