Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2013 16:16

Музей історії Десятинної церкви існує лише у відомості про зарплату

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Громада була права: Музей історії Десятинної церкви існує лише у відомості про зарплату.

Громада була права: Музей історії Десятинної церкви існує лише у відомості про зарплату.

Громада була впевнена, що під виглядом Музею історії Десятинної церкви в незаконно збудованій споруді-церкві на Старокиївській горі біля решток Десятинної церкви працює група церковників, яка підтримує та розвиває незаконний монастир, а не музей. На чолі цих церковників, під виглядом керівника музею, стоїть ієродіакон Ярослав.

Ми звернулися до музейного відділу Міністерства культури, де нам повідомили, що Музей історії Десятинної церкви зареєстрований за адресою: вул. Володимирська, 2. Насправді за цією ж адресою розміщений і Національний музей історії України, і рештки Десятинної церкви, і той самий незаконно побудований монастир. Ніякого музею історії Десятинної церкви за цією адресою не існує, повідомили нам у Музеї історії. Ієродиякон Ярослав, дійсно юридично затверджений на посаду директора неіснуючого музею.

У штаті музею працює цілих 120 працівників. В той же час, для порівняння, в одному з найуспішніших музеїв Києва - Музеї Булгакова - кількість працівників складає 24 особи.

Штат зі 120 працівників музею складають: мінімум 9 осіб, які працюють у відділі екскурсійної роботи, 7 – створюють експозиції.

 

Мабуть, дуже весело створювати експозиції та проводити екскурсії по неіснуючому музею.


Фонд заробітної плати в розрахунку на штат працівників Музею на один місяць минулого року (тобто, без суттєвого покращення, яке відбулося цього року) склав понад 180 тис. грн.. Висновки пропоную робити кожному самому. Але я сподіваюся також на висновки прокуратури, до якої я звернувся із цією інформацією.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]