Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.05.2011 15:50

Влада готує закон, який експропріює майно громадських організацій

Голова Національного форуму профспілок України

Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Влада готуєзаконодавчі зміни, які можуть знищити «офіційну» профспілку та зашкодитинезалежному профспілковому руху.

Йдеться пропроект закону «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань(організацій) колишнього Союзу РСР», який вже підписано в Міністерстві юстиції,і, отже, готується до розгляду у парламенті. Проект закону, зокрема, передбачаєпередачу державі майна громадських організацій, яке було у їх власності зачасів Радянського союзу.

Незважаючи на те,що у назві закону немає прямих посилань на профспілкове майно, цілком очевидно,що йдеться саме про майно Федерації профспілок України, яке було набуто ще зачасів Радянського Союзу. Забрати зараз це майно у профспілок було бинеприпустимим кроком, оскільки це лише погіршить ситуацію для соціальнонезахищених верств населення. Правильніше було би розробити програмувикористання цього майна на користь соціально незахищених громадян України.Крім того, така «експропріація» суперечить логіці ринкових перетворень вУкраїні, адже навіть за радянських часів держава не відбирала власність,створену на внески громадян. А в Україні збираються це майно удержавити.

Причиною такихнамірів влади є прагнення позбавити організації власної матеріальної бази, якадавала їм змогу мати незалежну від влади позицію.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи