Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.01.2013 13:53

Цікаві факти з фармацевтичного права

Партнер, адвокат, патентний повірений

Шановні, дуже цікаво порівняти закон республіки Польща «Про фармацевтичну діяльність» та закон України «Про лікарські засоби».

Шановні, дуже цікаво порівняти закон республіки Польща «П ро фармацевтичну діяльність» та закон України «Про лікарські засоби». Взагалі, всі закони, нормативні акти в Україні відрізняються тим, що відсутня персоніфікація.

Подивитесь на витяг з польського закону.

·         Орган, що уповноважений видавати торгову ліцензію – це міністр, до повноважень якого входить охорона здоров'я.

·         Наступні лікарські засоби не дозволені для маркетингу, як вказано в параграфі 1:

1)    лікарські засоби, стосовно яких міністр, до повноважень якого входить охорона здоров'я,  прийняв рішення про відмову у МА або подовженні МА, або про скасування МА, та

·         У випадку стихійного лиха або іншої загрози життю чи здоров'ю людей або тварин, міністр, до повноважень якого входить охорона здоров'я, може, на клопотання міністра, до повноважень якого входить сільське господарство, стосовно ветеринарних лікарських засобів надати торгову ліцензію на певний період для лікарських засобів, що не були дозволені для маркетингу

І так весь закон. Ні уповноважене міністерство, ні орган державної влади, а особисто міністр. Він несе відповідальність. Від його імені діє орган влади з питань охорони здоров’я.

Круто.

Нажаль у нас колективна безвідповідальність.

Саме так у нас і в медичної практиці. Ліцензія видається на юридичну особу яка повинна виконувати певні вимоги ліцензійних умов. У всьому світі (не люблю це словосполучення, але тут нічого зробити не можу), ліцензія персоніфікована та надається лікарю. Це правильно. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]