Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.01.2013 13:53

Цікаві факти з фармацевтичного права

Партнер, адвокат, патентний повірений

Шановні, дуже цікаво порівняти закон республіки Польща «Про фармацевтичну діяльність» та закон України «Про лікарські засоби».

Шановні, дужецікаво порівняти закон республіки Польща «Про фармацевтичнудіяльність» та закон України «Пролікарські засоби». Взагалі, всі закони, нормативні акти в Україні відрізняютьсятим, що відсутня персоніфікація.

Подивитесь на витяг з польського закону.

·        Орган, що уповноважений видавати торговуліцензію – це міністр, до повноважень якого входить охорона здоров'я.

·        Наступні лікарські засоби недозволені для маркетингу, як вказано в параграфі 1:

1)    лікарські засоби, стосовно яких міністр,до повноважень якого входить охорона здоров'я, прийняв рішення про відмову у МА або подовженні МА, або про скасування МА,та

·        У випадку стихійного лиха або іншої загрози життю чиздоров'ю людей або тварин, міністр, до повноважень якого входить охороназдоров'я, може, на клопотання міністра, до повноважень якого входитьсільське господарство, стосовно ветеринарних лікарських засобів надати торговуліцензію на певний період для лікарських засобів, що не були дозволені для маркетингу

І так весь закон. Ні уповноважене міністерство, ні орган державної влади, аособисто міністр. Він несе відповідальність. Від його імені діє орган влади зпитань охорони здоров’я.

Круто.

Нажаль у нас колективна безвідповідальність.

Саме так у нас і в медичної практиці. Ліцензія видається на юридичну особуяка повинна виконувати певні вимоги ліцензійних умов. У всьому світі (не люблюце словосполучення, але тут нічого зробити не можу), ліцензія персоніфікованата надається лікарю. Це правильно. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи