Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.06.2015 12:02

Укрпошта має на меті долучитися до системи електронного урядування

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Завдяки Е-врядуванню, ідея впровадження якого останнім часом набула великої актуальності в Україні, кожен громадянин має можливість щоденно спілкуватися, отримувати адміністративні послуги та вирішувати важливі питання з органами державної влади та місцево

Завдяки Е-врядуванню, ідея впровадження якого останнім часом набула великої актуальності в Україні, кожен громадянин має можливість щоденно спілкуватися, отримувати адміністративні послуги та вирішувати важливі питання з органами державної влади та місцевого самоврядування, не відходячи від екранів своїх комп’ютерів.

Укрпошта також має на меті долучитися до системи електронного урядування в Україні шляхом надання «електронних» адміністративних послуг через відділення поштового зв’язку.

Перш за все, ми плануємо розпочати з видачі документів інформаційного характеру, на кшталт довідок. Видача подібних документів буде займати не більше 10 - 15 хв.

Враховуючи, що мережа поштових відділень нараховує майже 12 тис. відділень поштового зв’язку по всій Україні, впевнений, що Укрпошта в системі електронного урядування сприятиме підвищенню рівня обслуговування населення у сфері надання адміністративних послуг.

Громадяни багатьох держав, зокрема США, Італії, Великобританії, вже користуються перевагами Е-врядування. Уряди цих держав надають громадянам різноманітні послуги через Інтернет: видачу ліцензій, сплату податків, можливість он-лайн голосування у прийнятті урядових рішень тощо. Це дає можливість змінити саму природу влади, зробити її прозорішою та підконтрольною громадськості.

 Досвід поштових адміністрацій країн СНД (Естонія, Грузія, Молдова, Казахстан) та Європи (Швейцарія, Італія, США, Великобританія тощо) підтверджує доцільність співпраці поштових операторів з державними органами влади у сфері надання адміністративних послуг в електронному форматі.

Така співпраця забезпечує зниження витрат з боку органів влади та підвищення рівня обслуговування населення цих країн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]