Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.02.2015 12:35

Затримання Єфремова: показовий процес, чи реальні зміни?

Журналіст, громадський діяч

Ізоляція спонсорів і натхненників сепаратизму в Україні дасть можливість швидше зупинити кровопролиття

З початку загострення ситуації на Донбасі громадськість била тривогу, звертаючи увагу на те, що представники Партії Регіонів і КПУ відкрито проводять антиукраїнську агітацію, підбурюють мешканців Луганщини і Донеччини проти української влади. Йшлося навіть про причетність колишніх регіоналів до організації, підтримки та фінансування сепаратистських проектів на Донбасі. Багато фактів вказувало на організацію ЛНР людьми Олександра Єфремова, а «ДНР» - іншими топовими регіоналами, які вже тепер є членами «Опозиційного блоку». Влада тоді не звертала на це уваги і мовчала. Організатори та спонсори сепаратизму продовжували свою діяльність, а українські хлопці і далі проливають кров і віддають свої життя за Батьківщину?

За півроку в Україні вже змінилося три генпрокурори. І ось, нарешті, знайшлися підстави затримати одного із можливих причасних до донбаської бійні. 14 лютого близько півночі Генеральна прокуратура України спільно із співробітниками Служби Безпеки України затримала екс-главу фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Щоправда, сам затриманий уже назвав це політичним переслідуванням. В Україні це стало уже традицією, коли «папередніки», будь-які дії правоохоронних органів проти них розцінюють не інакше, як - політичне переслідування. Як не дивно, але так чинили і діючі можновладці: Тимошенко, Аваков і Луценко. Тепер, про політичні переслідування, схоже, кричатимуть колишні регіонали. І так по колу.

І тільки тоді, коли правоохоронні органи України почнуть затримувати злочинців незалежно від кольору партійного квитка,  тоді ми зможемо говорити про верховенство права і ліквідувати примару політичних переслідувань в Україні. Тільки тоді ми зможемо говорити про рівність усіх перед законом! Говорити про відповідальну владу і справедливу країну!

Втім, затримання Єфремова може закінчитися нічим, так як і Колєснікова у 2005 році. Потримають трохи в люксовій камері, отримають плату і, відпустять … 

Час покаже, як розвиватиметься ця справа надалі і ми побачимо, на які кроки готова сьогоднішня влада. Якщо процес над Єфремовим буде завершено і суд визнає його винним і винесе покарання, а правоохоронні органи візьмуться за реальних спонсорів і організаторів донецької бійні, які сьогодні вільно гуляють Києвом, то це означатиме, що в Україні щось змінюється. І за це варто буде боротися, бо ізоляція спонсорів і натхненників сепаратизму в Україні дасть можливість швидше зупинити кровопролиття.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]