Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.07.2024 12:06

Де нормальний начпрод, там якісні продукти харчування

Волонтерка, радниця заступника Міністра оборони, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони

Відвідали фронтову зону напрямку ОК «Південь»

Якщо хочеш зрозуміти, що відбувається з постачанням, їдь в поля. На нулі. Сама достовірна інформація знаходиться там. Разом з Заступником міністра оборони Дмитром Кліменковим відвідали фронтову зону напрямку ОК «Південь». 

Звісно, почали з харчування. Відвідали їдальню бригади, поспілкувались з бійцями щодо якості, кількості їжі. Важливе питання особисто для мене було, чи смачно годують. Нарікань на харчування саме в цій бригаді ми не почули. І смачно, і достатньо, і якісно. Тут хотілось би відмітити, що дуже багато залежить від кухаря бригади. Якщо кухар вправний, то і їжа буде смачна. Далі була інспекція складів з їжею. Особисто для мене було дивно, що я не побачила жодного гнилого фрукта чи овоча. Печиво, сипучі продукти, консерви - абсолютно все зберігається на складах, які обладнані системою кондиціювання.Окремим блоком йде зберігання свіжої риби та мʼяса. Величезні морозильні камери на генераторах, у випадку виключення світла. Питань до якості продуктів харчування та їх зберігання саме в цій бригаді не було. Але я познайомилась з заступником начпрода бригади, запитала, хто постачальник. Випадки привозу неякісних продуктів харчування існують, але їх не приймають і вимагають рекламації. І тут би хотілось підкреслити відповідальність саме начпрода за прийом неякісних продуктів харчування. Де є нормальний начпрод, там і якісні продукти харчування.

Далі була інспекція складів речового майна. Всі позиції розміщені в різних приміщеннях, все зберігається в сухому непротікаючому приміщенні. Бригада на 100% забезпечена всім необхідним, і є складські запаси. Бригада почала отримувати перші партії зимового одягу та взуття. Засобами особистого захисту забезпечені повністю. Є проблема з тим, що військовослужбовці дещо з речового майна не хочуть отримувати, але це повʼязано зі списанням цього майна. Над цим ми зараз працюємо. Почули недостачу в деяких розмірах - це питання взято на контроль і буде вирішено разом з КСЛ. Особисто мене зацікавило використання бригадою 10% ПДФО, які вони отримують по децентру. По моїм даним, бригада не дуже ефективно використовувала ці кошти. Але поспілкувавшись з фінансистом, побачила, що за 3 дні бригада освоїла значну частину коштів на реби та дрони. Так, можна написати, що ми побували в якійсь супер бригаді. Якщо це так, а ми і далі будемо їздити з інспекціями, то будемо порівнювати інші бригади тепер по цій бригаді. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи