Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.04.2019 15:13

Грати Президента та бути Президентом: в чому різниця

Політичний експерт

Натрапив в youtube на відео, яке чимось нагадує вибори Президента.

Натрапив в youtube на цікаве відео – про виживання в дикій природі. На ньому автор показує як в диких умовах будувати укриття, добувати вогонь, знаходити їжу. Тобто, що потрібно робити, щоб не вмерти від холоду, голоду й хвороб. Ніби нічого особливого, якщо не враховувати, що автор все це робить мега успішно. Куди б він не закинув вудку, щоразу дістає форель. Куди б не пішов полювати, всюди йому трапляється здобич. Відео отримують мільйонні перегляди і сотні позитивних коментарів.

Але проблема в тому, що ці відео фейк. Тобто, не самі відео (автор реальний), а те, що він робить. Перед тим як зловити рибу, він її штучно насаджує на крючок. Перед тим як впіймати дикого фазана, він його купує на спеціальній фермі. У youtube вже навіть є окремі відео, які детально розповідають як саме відбувається обман.

Але парадокс в тому, що ці викриття ніяк не впливають ні на кількість переглядів відео, ані на підписників автора. Більше того, глядачі критикують тих, хто ставить під сумнів справжність відео. Мовляв, ідея то хороша, а все інше не важливо. До речі, аудиторія відео – це переважно діти й підлітки, що багато пояснює.

До чого ця історія? Вона чимось нагадує вибори Президента України. Де ззовні є красива історія і людям вже не так і цікаво, що відбувається за кадром. Ідея то хороша, а все інше не важливо.

Але уявимо на хвилину, що підписники реально потрапили в умови дикої природи, де їх виживання напряму залежить від навиків автора відео. Тут і може настати переломний момент, коли глядачі на собі відчують межу між відео та реальністю. Коли зрозуміють, що в справжній дикій природі немає форелі з магазину, яка сама чіпляється на гачок. Що показово різати дерева бензопилою і реально рубати сокирою – це трохи різні речі. Що робити вигляд, ніби ти розпалюєш багаття без сірників і реально розпалювати багаття без них – це не одне й те ж.

Однак ніщо не навчає краще, ніж власний досвід. Особливо, якщо він здобутий ціною мозолів на руках, втомлених ніг та голодного шлунку. Головне навчитися швидше, аніж до вас доберуться дикі звірі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]