Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.01.2018 15:55

Етапи отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні

Юрист корпоративного відділу Юридичної компанії "Наказ"

Як отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, якщо ти засновник підприємства? Читайте у статті.

Відповідно до п. 12 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноземці та особи без громадянства, які є засновниками та/або учасниками, та/або бенефіціарними власниками (контролерами) юридичної особи, зареєстрованої в Україні, та прибули в Україну з метою контролю за діяльністю таких юридичних осіб і отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період дії посвідки.

Підставою для видачі посвідки  на тимчасове проживання у випадку, передбаченому цією частиною, є наступне:

1) іноземець та особа без громадянства є засновником та/або учасником, та/або бенефіціарним власником (контролером) юридичної особи, дані про яку внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

2) розмір частки власності іноземця або особи без громадянства, або іноземної юридичної особи, бенефіціаром (контролером) якої він є, у статутному капіталі української юридичної особи становить не менше 100 тисяч євро за офіційним валютним курсом, встановленим Національним банком України на дату внесення іноземної інвестиції.

Тобто, для отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні, можливо за таких обстави:

1.              Іноземець є засновником та/або учасником, та/або бенефеніціарним власником юридичної особи на території України;

2.              Розмір часки власності іноземця у статутному капіталі юридичної особи має становити не менше 100 000 євро за офіційним курсом НБУ.

1                Етап:

1.1.        На території держави, де проживає іноземець, звернутися до нотаріальної контори та написати довіреності на громадянина України, такі як:

1. довіреність для отримання ідентифікаційного коду на території України.

2. довіреність для реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю (перед написання такої довіреності необхідно точно знати назву Товариства для зазначення в тексі довіреності назви).

3. довіреність на право підпису іншої особи на протоколі та статуті новоствореного товариства (у разі перебування іноземця не на території України).

4. довіреність для представництва у органах Державної міграційної служби України з метою отримання посвідки на території України.

1.2.         Відповідно до законодавства іноземної країни та України проставити на всіх довіреностях апостиль з метою легалізації довіреності на території України.

1.3.        Відправити довіреності з апостилем для перекладу на українську мову на територію України.

1.4.        Відправити копію закордонного паспорту іноземця, з метою здійснення нотаріального перекладу та посвідчення такої копії (для Державної фіскальної служби).

2                Етап:

2.1.        Довіреності, які були відправленні на територію України обов’язково перекладаються на українську мову перекладачем та нотаріально посвідчуються.

2.2.        Звертаємося до органів Державної фіскальної служби з заявою для отримання ідентифікаційного коду для іноземця.

2.3.        Отримуємо ідентифікаційний код.

2.4.        Підготовка документів для здійснення реєстраційних дій по реєстрації юридичної особи, яка в себе включає:

-                 підготовку 2 проколів (про заснування Товариства);

-                 підготовка 2 Статутів;

-                 підготовка заяви для реєстрації юридичної особи.

2.5.        Підготовка та підписання довіреності другим засновником Товариства.

3                Етап:

3.1.        Проведення Установчих зборів Товариства, на якому вирішується питання про створення нової юридичної особи.

3.2.        Звернення до державної реєстраційної служби з метою проведення реєстраційних дій.

4                     Етап

4.1.             Звернення до Державної міграційної служби України, з метою подачі відповідних документів для отримання посвідки.

Звертаю Вашу увагу, що для отримання посвідки  розмір частки власності іноземця у статутному капіталі української юридичної особи становить не менше 100 тисяч євро за офіційним валютним курсом, встановленим Національним банком України на дату внесення іноземної інвестиції.

Інформація щодо внесення статутного капіталу Товариства самостійно перевіряє Державна міграційна служба, у відповідності до чинного законодавства України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]