Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.02.2023 16:33

Перспективи криптовалют штучного інтелекту

CEO міжнародної платіжної системи LEO, Голова наглядової ради IBOX BANK

Очікується, що в найближчі кілька років штучний інтелект стане технологією, яка глобально впливатиме на інвестиції.

Криптовалюта та штучний інтелект – це сучасні технології, які активно обговорюють. Вони мають набагато більше спільного, ніж може здатися. Поєднання розробок блокчейну та штучного інтелекту, аналізу даних і машинного навчання покращує функціонування та використання криптовалюти, що є новим напрямком розвитку цифрової валюти. Кожен новий винахід, наприклад чат-бот OpenAI, лише прискорює їх інтеграцію в суспільство. Можна навіть згадати, як штучний інтелект прогнозував ціну біткойна.

Старт проєкту ChatGPT змусив світ задуматися про перспективи штучного інтелекту, а величезні корпорації приєднатися до технологічних перегонів. Ситуація стала настільки напруженою, що Google навіть почав розробляти «розумний чат», конкурент Anthropic. Раніше Microsoft повідомив, що інвестує мільярди доларів у розробку OpenAI для подальших досліджень штучного інтелекту. Зараз Microsoft працює над інтеграцією ChatGPT у свою пошукову систему Bing, і в майбутньому його застосовуватимуть у відомих продуктів PowerPoint, Word та Outlook.

Деяким людям може бути важко уявити поєднання ШІ та криптовалюти. Криптовалюта штучного інтелекту — це токен, який забезпечує роботу платформ блокчейну та штучного інтелекту. Прикладами таких платформ є The Graph, SingularityNET, Oasis Network тощо. Кожна платформа має свої властивості, і щоб скористатися всіма перевагами штучного інтелекту, користувачі витрачають токени певної системи. Після цього цифрову валюту можна буде використовувати для інших проєктів на основі штучного інтелекту та для покращення продуктивності платформи.

Очікується, що в найближчі кілька років штучний інтелект стане технологією, яка впливатиме на інвестиції та весь світ. Сьогодні на ринку вже працює кілька криптовалют ШІ, які пропонують своїм користувачам особливі можливості.

The Graph і токен (GRT) забезпечують новий спосіб індексування запитів до блокчейну. Це дозволяє розробникам самостійно визначати спосіб отримання інформації з бази даних. Ця технологія забезпечить роботу спеціалізованих програм в децентралізованих фінансів і екосистемах Web3. SingularityNET (AGIX) дозволяє створення, просування та монетизацію послуг ШІ. Платформа є величезним ринком, де користувачі можуть переглядати та тестувати найновіші послуги ШІ за допомогою токенів AGIX. Протокол Ocean Protocol і його токен (OCEAN) підтримують обмін даними на основі блокчейну з відкритим кодом. Це дозволяє розробникам створювати програми для певних груп людей. Платформа також дозволяє оцінити цінність певних даних і монетизувати їх.

Криптовалюти штучного інтелекту мають свої плюси та мінуси. Серед переваг:

- автоматизація повторюваних процесів для скорочення часу для виконання задач;

- незалежність через децентралізацію;

- покращений захист від шахрайства завдяки новим технологіям.

Слабкі сторони криптовалют ШІ:

- технічна складність, яка вимагає більше ресурсів для реалізації;

- непередбачуваність, оскільки вектор розвитку нових технологій ще не до кінця вивчений;

- надмірна залежність від інфраструктури та її оновлення до сучасних потреб.

Криптовалюта штучного інтелекту може стати широко використовуваним продуктом у разі достатнього фінансування та розв’язання можливих проблем у разі їх виникнення. Проте з розвитком цифрової валюти слід також очікувати, що штучний інтелект принесе багато переваг таким галузям, як фінанси, банківська справа та інші. Разом з популярністю інших продуктів штучного інтелекту, таких як ChatGPT, вартість токенів криптовалюти ШІ зараз зростає і тенденція має зберегтися найближчим часом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]