Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.10.2020 01:13

Кримінальна справа за фальсифікацію експертизи по "Роттердам+"

Економіст, експерт-аналітик

"Роттердам+".

З'явилася інформація, що проти експертки НАБУ Ірини Педь порушена кримінальна справа за фальсифікацію експертизи, пов'язаною з “Роттердам+” .

Не приховую, що хочу, щоби історія з порушенням кримінальної справи проти неї мала продовження. Причому, справа зовсім не у цій пані, яку просто вчергове намагалися використати для отримання вигідної детективам НАБУ експертизи по вже закритій кримінальній справі.

Питання саме у детективах НАБУ. А по великому рахунку, у керівництві цього правоохоронного органу.

Звичка правоохоронців використовувати підставних свідків та експертів існує дуже давно, і поширена не тільки в Україні. Сам мав сумний досвід використання правоохоронцями проти мене таких “експертів”.

Тому я би дуже хотів, щоби цій пані Педь реально загрожувала кримінальна відповідальність з реальними строками ув'язнення. І щоби з нею змогли укласти угоди про імунітет від кримінального переслідування, якщо вона дасть свідчення проти детективів, на замовлення яких вона готувала відверту лабуду. Щоби потім вже була можливість притягувати до кримінальної відповідальності саме їх. А можливо і з ними укладати угоду про імунітет.

Бо очевидно, що рішення про залучення фейкового експерта ухвалювалося на рівні Директора НАБУ чи його заступників. Принаймні, підписував документи про оплату з бюджетних коштів її послуги хтось з них.

Зрозуміло, що це можуть використати, як інструмент боротьби з Ситником. І в цьому випадку почнеться новий ґвалт “про тиск” на нашого головного борцуна з корупцією.

Але лише притягуючи правоохоронців до кримінальної відповідальності з реальними строками ув'язнення за фальсифікацію документів кримінальних справ, за залучення підставних свідків та експертів, можна вбити їм у голови, що це є злочином навіть тяжчим, ніж ті, які вони розслідують. І за його скоєння вони можуть понести кримінальну відповідальність.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]