Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.02.2021 12:10

Палата №...

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Огляд рішень Апеляційної палати

Досить економити на послугах юристів і робити бізнес на рівні «усних домовленостей». Не починайте бізнес із друзями! Починайте його з партнерами і розпишіться у договорі к̶р̶о̶в̶’ю̶, ну добре, добре – просто розпишіться.

Не знаю чия правда, чия провина в цій історії. Нижче рішення Апеляційної палати стосовно відмови в наданні правової охорони ТМ. Хочу тільки привести одну цитату з цього рішення: «Для створення нових проектів, апелянтом набиралася команда професіоналів, серед яких … з’явився Самойлов. Правовідносини між апелянтом та Самойловим Я.А. здійснювались на рівні УСНИХ домовленостей, основані на ДОВІРІ».

В двох словах про справу:

Якийсь пан подав на реєстрацію ТМ, в якій Відомство відмовило в реєстрації, оскільки вводить в оману відносно особи, яка надає послуги. Заявник звернувся до апеляції, де стверджував, що початкову назву вигадав ВІН, а тільки потім з’явився Самойлов. Але доказів стосовно цього звісно немає, бо все на довірі. Тому і доказати нічого не зміг. Відмову отримав остаточну.

Для тих кому цікаві подробиці відмови в реєстрації за цією торговельною маркою, ось посилання https://www.me.gov.ua/Files/GetFile?lang=uk-UA&fileId=03e3379f-39f4-4649-b69d-08755b544018

Пам’ятайте, слідом за усними домовленостями завжди повинно слідувати укладання договору.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]