Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Таємні агенти поліції іноді самі стають злочинцями. Це відчуття безкарності агента та надія на своїх покровителів? Чи вчинення злочинів у співучасті з внутрішньою безпекою поліції?

Два роки тому у своєму блозі я описував ситуацію, яка склалася навколо колишнього начальника Пологівського відділу поліції Запорізької області, полковника, учасника бойових дій на сході нашої країни. Він став жертвою провокації хабаря з боку свого ж заступника та працівників внутрішньої безпеки Запорізької обласної поліції. 

Під час досудового розслідування у цій справі мною, як адвокатом, здійснювався збір доказів щодо його невинуватості.  Так, під час спілкування з працівниками Пологівського відділу поліції, мешканцями та підприємцями Пологівського району я отримав інформацію, що заявник у кримінальному провадженні (провокатор хабаря), він же начальник сектору кримінальної поліції Пологівського відділу поліції, на протязі багатьох років систематично «кришує» незаконний бізнес на території району, отримує хабарі від затриманих осіб за припинення кримінальних проваджень, особисто здійснює крадіжки матеріальних цінностей з території Пологівського депо Придніпровської залізниці. 

Всі ці факти мною були надані працівникам Генеральної прокуратури як підтвердження протиправної діяльності заявника та його мотивів спровокувати начальника Пологівського відділу поліції на отримання неправомірної вигоди, щоб зайняти посаду останнього.

Ця робота не пройшла даремно. Прокуратурою було розпочато досудове розслідування під час якого виявлено злочинне угруповання у Запорізької області, до складу якого входять: керівники Головного управління поліції Запорізької області та місцевих підрозділів поліції, працівники охорони Укрзалізниці та інші особи. Загалом це угруповання налічує понад 30 осіб, які налагодили розкрадання дизельного палива, вугілля та металу з об'єктів Укрзалізниці. Частина з вказаних осіб вже затримана працівниками Державного бюро розслідувань.

Одним з активних учасників цього угруповання є начальник сектору кримінальної поліції Пологівського відділу поліції, який й був викривачем начебто протиправної діяльності мого клієнта.  

Наразі виникає питання щодо доброчесності та ефективності роботи внутрішньої безпеки управління поліції Запорізької області. Чому ж підрозділ, який має очищати лави поліцейських від недоброчесних, корумпованих працівників, навпаки вербує, використовує та потурає подальшій кар’єрі таких поліцейських як начальник сектору кримінальної поліції Пологівського відділу поліції? Якщо управлінню внутрішньої безпеки було відомо кримінальне минуле їхнього агента, чому вони не припинили його злочинну діяльність? Якщо діяння, які вчинював цей працівник, продовжувались тривалий час та вчинялися у складі організованої злочинної групи разом з іншими керівниками органів поліції Запорізької області, чи відповідають працівники внутрішньої безпеки своїм займаним посадам?

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженню триває. Доведеність вини вказаних осіб встановить суд.

У цій статті використовувалась інформація з публікацій мережі інтернет.

https://ua.interfax.com.ua/news/general/750941.html

 https://censor.net

 https://ord-ua.com

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]