Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2020 10:39

Правила роботи салонів краси з 11 травня

Юрист, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії "Grishakov Law Company"

З 11 травня у нашій країні дозволено роботу перукарень та салонів краси у період встановленого карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

При цьому мають дотримуватися протиепідемічні заходи, встановлені Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 20.

Правила функціонування салонів краси

Перш за все обслуговування відвідувачів має здійснюватися відповідно до таких правил:

Перед початком роботи проводиться температурний скринінг персоналу.

До роботи не допускаються працівники з температурою тіла понад 37,2 С.

Працівники та клієнти мають дотримуватися масочного режиму.

В закладі мають бути організовані місця для обробки рук пацієнтів спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів.

Відвідувачі приймаються за попереднім записом з інтервалом між ними для прибирання/дезінфекції. Очікування прийому відбувається ззовні приміщення із дотриманням соціальної дистанції (1,5 м), така ж дистанція дотримується і всередині закладу при прийомі клієнтів.

На 5 квадратних метрів площі може перебувати лише 1 клієнт.

Забороняється перебування в закладі інших осіб, окрім одного з батьків малолітньої дитину або особи, що супроводжує людину з інвалідністю. При цьому такі особи мають бути в масці.

Працівники мають використовувати захисні маски або респіратори та одноразові рукавички, дотримуватись правил дезінфекції та правильної утилізації засобів індивідуального захисту.

Працівники повинні регулярно мити руки та обробляти антисептиками не рідше ніж раз на 3 години.

Після прийому кожного клієнта проводиться прибирання та дезінфекція.

Заклад має забезпечити працівників п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфекційними засобами, контролювати їх використання.

Заклад має контролювати стан здоров’я своїх працівників, постійно та своєчасно роз’яснювати клієнтам встановлені обмеження та заборони.

Покарання за порушення правил

За порушення встановлено адміністративну відповідальність, передбачену ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей) у розмірі штрафу від 17 000 до 34 000 грн для громадян, від 34 000 до 170 000 грн – для посадових осіб.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]