Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.12.2021 16:27

Чому послугу я продаю виключно самостійно? Частина 1

Бізнесмен, лікар-стоматолог, власник мережі стоматологічних клінік

Дуже часто мене запитують, чому консультаціями та продажами в клініці займаюся я сам, а не менеджер з продажу або інший лікар.

Дуже часто мене запитують, чому консультаціями та продажами в клініці займаюся я сам, а не менеджер з продажу або інший лікар. У цьому блозі спробую обґрунтовано розповісти, чому це важливо і яку мету ми переслідуємо за допомогою такого підходу.

Багато власників великих компаній звертаються за допомогою до менеджерів з продажу, проте не завжди ця стратегія спрацьовує, особливо у вузьких нішах преміального бізнесу.

Визначимося з поняттям преміальності

Важливо зазначити, що йтиметься про продажі в преміум сегменті.

Для початку, давайте визначимося з тими якостями, що притаманні преміальному продукту чи послузі. Отже, преміальний продукт розрахований насамперед на населення з високим доходом і має такі характеристики – товар або послуга мають винятково високу якість, в ній присутні технологічні нововведення останнього покоління, використовуються найсучасніші та якісні матеріали, виконується високоякісна підтримка фахівцями.

Потрібно усвідомлювати, що рівень фахівців, які надають преміальну послугу (у нашому випадку – лікарів),  - «кутюр'є». Друге, найвищий рівень сервісу та обов'язковий супровід товару послугами максимально високого класу. Третє, продаж послуги здійснюється персоналізовано.

Тому продавцю, який здійснює продаж у сегменті «преміум» необхідно:

• Докладно знати всі тонкощі про продукт. Фактично продавець виступає у ролі експерта, який має надати максимум професійної інформації, пояснити процедуру та етапи лікування.

• Вміти пояснювати складні медичні речі простою мовою.

• По-людськи подобатися клієнту і говорити з ним однією мовою. Оскільки ваш клієнт відноситься до покупки стоматологічної послуги найсерйознішим чином, він вважає за краще мати справу з людиною, якій він довіряє.

Спочатку цінність, потім ціна

Ця істина придумана давно: все, що дорого - продається власником компанії.

У цьому на власному досвіді переконався я. Особисто проводжу консультації та призначаю хід лікування, а також проводжу екскурсії клінікою, розповідаючи про наші принципи та цінності.

У преміальному сегменті презентація продукту чи послуги, як правило, складніша за наповненістю. Це пов'язано з тим, як і саме лікування – складніше, включає кількох фахівців. Клієнт повинен зрозуміти – наскільки важливим є кожен із фахівців, наскільки висока кваліфікація кожного нашого лікаря. Коли ви пояснюєте це клієнту - ви самі повинні дуже професійно орієнтуватися в предметі розмови. Якщо ви не змогли викласти весь обсяг інформації, то висока ймовірність відмови від покупки.

Будьте готові до запитань

Ще один важливий момент. У процесі прийняття рішення про купівлю дорогої преміальної стоматологічної послуги майбутній пацієнт зазвичай ставить багато запитань, оскільки хоче вивчити питання якнайкраще.

Часто попередньо він самостійно вивчив це питання, вже зібрав інформацію, консультувався з іншими лікарями, читав відгуки про цю процедуру, пошукав інформацію в Інтернеті. В результаті у нього виникає багато запитань, на які продавець повинен знати відповіді – глибокі та вичерпні.

Продовження у частині 2…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]