Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2023 01:56

Уряд спростив порядок отримання дозволу на викиди

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

Кабмін оновив Порядок проведення робіт, пов'язаних з видачею дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Вищевказаний Порядок приведено у відповідність до Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря” та викладено в новій редакції. 

Отже, відтепер у Порядку: 

1) прописано прозорі механізм отримання дозволу;

2) чітко регламентовано строки;

3) передбачено електронну взаємодію із Держспоживслужбою для оформлення висновку щодо отримання дозволу;

4) встановлено покрокові інструкції прийняття участі громадськості в процесі видачі дозволу на викиди та проведення публічного обговорення;

5) визначено чіткий механізм відмови у видачі, анулювання, переоформлення, зупинення і поновлення дії дозволу на викиди; 

6) передбачена цифровізація процедури. 

Пройти весь шлях від подання документів до отримання дозволу на викиди підприємства зможуть через єдину екологічну платформу ЕкоСистема. 

Раніше підготовка та узгодження всіх матеріалів для підприємств займали досить тривалий час. А проходження процедури могло затягнутися на пів року й не тільки. Крім того, порядок переоформлення, поновлення та призупинення дозволу був взагалі не визначений. Також, не була встановлена чітка процедура розгляду зауважень від громадськості та проведення публічних обговорень.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]