Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2021 20:43

Кабінет Міністрів України спростив оформлення оренди водних об’єктів

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

02 червня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом.

Постанова Уряду була прийнята на виконання Закону  України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками».

Нововведення дає можливість одночасно оформити оренду штучної водойми - ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою  чи гідротехнічною спорудою.

Затвердженний Типовий договір спрощує процедуру оформлення. Передбачається, що це збільшить кількість орендарів та надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів.

Отже, рішення Уряду передбачає:

1. Укладатиметься один договір замість двох - на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;

2. Типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;

3. Орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]