Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.10.2016 17:09

Силова безпека компанії

Корпоративна безпека та детективна діяльність

Силова безпека включає в себе технічну укріпленість, фізичну охорону, охоронно-пожежну сигналізацію (ОПС), систему відеонагляду (СВН) та систему контролю доступу (СКД).

Силова безпека включає в себе технічну укріпленість, фізичну охорону, охоронно-пожежну сигналізацію (ОПС), систему відеонагляду (СВН) та систему контролю доступу (СКД):

- технічна укріпленість визначається з урахуванням цінностей, які зберігаються та конструкції приміщення. Укріпленості підлягає периметр та внутрішні приміщення: серверна, сейфова, кімната зберігання зброї та спецзасобів;

- фізична охорона в ідеальному варіанті: фізичнопідготовлена, з арсеналом навичок спецприйомів по затриманню, засоби зв’язку, металодетектори, спецзасоби. Проведений цільовий щоденний інструктаж, включаючи інформацію про межі правового поля діяльності охоронника;

- охоронно-пожежна сигналізація перевіряється щоденно на спрацювання та візуально. В обов’язковому порядку захвачує всі входи та вразливі місця. З періодичністю 1-2 рази на місяць здійснюється перевірка технічним спеціалістом цілісності основних вузлів та каналів.

Повинна бути забезпечена основним та додатковим автономним джерелом живлення:

- система відеонагляду має передбачати архівацію відзнятого матеріалу. В залежності від можливостей архівації відеоматеріали періодично копіюються на резервні носії. У випадку з відеонаглядом використання найдешевшого обладнання не припустиме – краще взагалі без нього, марна витрата коштів. Кути огляду відеокамер виставляються оптимально, без «сліпих» зон, інакше – марна витрата коштів. Допуск до перегляду відеоматеріалів обмежений;

- система контролю доступу передбачає санкціонований вхід як саме приміщення, так і його окремі частини. Може поєднуватися з обліком робочого часу співробітників. Дозволяє розмежовування зон доступу та категорій осіб. В ідеальному варіанті система контролю доступу суміщає елементи автономності та централізації. Для безперебійного функціонування має бути черговий оператор.

В полночь на вахте охрана бухает. 

Многоэтажный гараж полыхает. 

Эту охрану не стоит менять, 

Дешевле не станет никто охранять. 


kartinki-ohrana3.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]