Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.08.2018 13:33

В Україні стартувала телекомблагодійність

Професійна благодійність

1 серпня 2018 року всі оператори мобільного зв'язку України відкрили однакові короткі номери для збору пожертв на реалізацію благодійних проектів і програм

Від сьогодні дано старт телекомблагодійності – працюють всі номери, що були визначені національними операторами мобільного зв’язку та є однаковими для відправки короткого повідомлення з будь-якої мережі мобільного зв’язку України.

На даний момент лише шість благодійних організацій пройшли верифікацію операторами, підтвердивши свою підзвітність та прозорість у діяльності, ці організації отримали від одного до трьох коротких номерів для збору пожертв.

Тепер, аби підтримати проект чи програму неприбуткової організації достатньо відправити SMS на один з коротких номерів. При цьому вартість благодійного SMS встановлювалась благодійною організацією на власний розсуд, а оператор мобільного зв’язку перераховує 100% від суми пожертв, що надійшли на кожен номер, тобто усі оператори мобільного зв’язку України взяли на себе повністю витрати, пов’язані з наданням благодійних SMS-послуг. Завдяки ухваленим ще у 2016 році змінам у законодавство України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень (Закони України №1664-VIII та №1665-VIII від 06.10.2016 року), такі повідомлення звільняються від податків та додаткових зборів.

Карітас України, як благодійна організація, що користується високим рівнем довіри також отримала можливість однією з перших запустити короткі номери телекомблагодійності. Організація отримала аж три короткі номери для збору пожертв на підтримку: 88010 –  літніх людей, які потребують опіки; 88011 –дітей та молоді з кризових родин; 88012 – людей з інвалідністю. Вартість відправки короткого повідомлення на ці номери є єдиною та складає 5 гривень, при цьому ніяких додаткових коштів вираховувати з рахунку абоненту не буде. Проте, дана послуга доступна лише абонентам передплати.

Окремим зобов’язанням Карітасу України перед громадськістю та операторами мобільного зв’язку є системна публікація звітів про надходження коштів від благодійних SMS, що буде розміщуватись на офіційному сайті Карітасу України.

Безумовно, запуск телекомблагодійності стане ще одним інструментом для залучення пожертв на реалізацію благодійних проектів і програм, проте його успішність залежить не лише від відкритості благодійних фондів, але й від милосердя громадян.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]