Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2016 11:30

Спитайте у когось іншого

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Тепер виявляється, що Майдан вийшов головним чином на боротьбу з Путіним і його кривавою імперією.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Аваков на запитання журналіста щодо деяких нюансів відставки поліцмейстер к и Деканоїдзе дуже красномовно відповів: «Спитайте у когось іншого».

Приблизно таким чином наша влада звітує про здобутки третьої річниці Революції Гідності. От, приміром, як доповідає суспільству про «перемоги» спікер Парубій: «Ми зупинили Путіна на Майдані, ми зупинили його на Сході України, і весь його план «русской весны» був повністю провалений. Весь світ цивілізований об’єднався навколо України, і санкції щодня злодійську імперію, яку очолює Путін, знекровлюють і знекровлюють, а українські реформи, можливо, не так швидко, як цього би хотілося, вони йдуть і дають результат».

Як активний учасник тих подій, особисто я Путіна на Майдані не пригадую. Натомість, добре пам’ятаю головні вимоги протесту: європейський вибір, прозорість влади, подолання корупції, громадянські свободи і подолання свавілля усіх гілок влади, створення сприятливої атмосфери для малого і середнього бізнесу і т. п.

Тепер виявляється, що Майдан вийшов головним чином на боротьбу з Путіним і його кривавою імперією. Тим зараз і пояснюються усі наші негаразди – Російська імперія надто велика, щоб подолати її за три роки. Тобто нова влада збирається обкрадати власний народ до самого переможного кінця, поки Росія не розвалиться і не здасться українцям у полон.

Тепер на рахунок «усього цивілізованого світу». Чергову резолюцію ООН з кримського питання цього року підтримало 73 країни замість 100 у 2014 році. Видання The National Interest , тим часом, прогнозує, що у нових геополітичних умовах Захід і Росія можуть домовитися щодо невизначеності статусу Криму на довгий час (по аналогії з країнами Балтії після 1940-х і до розпаду СРСР), при чому де факто АРК залишатиметься у складі РФ. На додаток до цього передбачається «відмова України від зближення з ЄС в обмін на фінансову допомогу Росії для відновлення знищеної інфраструктури».

«Україна не є членом НАТО, тому на неї не поширюється дія п'ятої статті Північноатлантичного договору. Це означає, що ми не можемо робити більше, ніж вже робимо: допомагати Україні впоратися з ситуацією, сприяючи їй на багатьох рівнях в підвищенні власних оборонних можливостей, і підтримувати її у військовій, економічній і політичній сферах. Однак прийти обороняти її ми не можемо», - заявляє сьогодні голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел.

Ота от «весела» реальність, котра мало у чому збігається з світоглядом пана Парубія та його прибічників.

Насправді наша влада накладає стару матрицю на чужі для українського народу ментальні принципи – свободи, справедливості та само впорядкування соціального життя.

Ця теза заслуговує окремих рефлексій і окремого матеріалу. Сьогодні ж ми просто хочемо схилити голову перед пам’яттю жертв Небесної сотні та війни на Сході. Попри усе хочеться вірити, що наші герої віддали життя не даремно. Вічна їм пам'ять! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]