Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.03.2016 22:08

Дискусійний клуб «НЕП»: наближаємо світанок

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Ближчим часом сформулюємо не лише засадничі гасла, але й запропонуємо практичні механізми виходу з кризи.

Якою б критичною не було становище сьогоднішньої України – пам’ятаймо, що найбільша темрява спускається на землю перед самим сходом сонця.

Учасники чергового засідання нашого клубу погодилися, що попри усі кризові виклики активній українській громаді не можна складати руки. Наша держава має значний потенціал, а головне наше багатство – талановитий народ.

Ми здатні на ефективні інституційні зміни. Ми  - істинні засновники нашої держави. Ми не маємо права зупинитися на півшляху і не вивести Українську державу на траєкторію відродження і зростання.

Ще минулого разу клуб визначився щодо доцільності формування нової загальнонаціональної ініціативи для об’єднання суспільства навколо амбіційної, але реалістичної та життєво важливої мети.

Головні мотиви дискусії точилися навколо концептуальних принципів: як визначити справжні пріоритети української громади, звільнити загартований століттями дух народу від нашарувань політичної мішури та брудних інформаційних маніпуляцій?

Сьогодні ми обмірковуємо яскраві ідеї, такі, наприклад, як розбудова в Україні умовного Третього Гетьманату. Адже традиція гетьманщини чудово віддзеркалює найкращі риси волелюбних українців, котрі вимогливі до влади і завжди намагаються протидіяти будь-яким спробам диктатури. Чому не адаптувати цей безцінний та унікальний досвід в сучасних умовах?

Проте, не можна «відриватися від землі», суспільство опинилося на межі фізичного виживання – люди потребують адекватних та швидких відповідей на кричущі проблеми сьогодення. Відступати вже нікуди.

Тому ближчим часом сформулюємо не лише засадничі гасла, але й запропонуємо практичні механізми виходу з кризи та кадрового оновлення системи державного управління, яка має відповідати реальним запитам життєдіяльності громади.

Дискусійний клуб продовжує свою роботу і поступово виходить на вироблення конкретних рекомендацій щодо трансформації України в інтересах її народу, а не її окремих «керманичів».     

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]