Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2016 10:56

Право на захист

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Легалізація зброї в Україні допоможе забезпечити конституційні права і свободи людини.

Володіння зброєю - невід'ємне право кожного соціально активного, відповідального громадянина.

В складних умовах військових дій країна буквально наповнилася зброєю, яка, на жаль, заполонила переважно чорний ринок, задовольняючи кримінальний попит.

Ми бачимо, як стрімко зростає сумна статистика злочинів та побутових конфліктів із застосуванням вогнепальної зброї та військових боєприпасів.

Як захистити права законослухняного громадянина в цих небезпечних умовах?

На нашу думку, цьому має сприяти легалізація володіння зброєю в нашій державі.

Легалізація зброї в Україні допоможе забезпечити конституційні права і свободи людини на право захисту і оборони, недоторканності житла та сімейного простору. Тим більше, у світлі неспроможності ефективно гарантувати положення Конституції України та інших законів органами правопорядку.

Легальне озброєння громадян викликає т. зв. стан "взаємної ввічливості" і максимального порядку, за якого кожен потенційний агресор буде змушений рахуватися з небезпекою отримання адекватної відсічі.

Сьогодні основною причиною побоювання влади щодо легалізації зброї є страх перед озброєним народом, котрий зможе повернути зброю проти аморальної та злочинної влади.

Але за умови взаємної довіри між владою і народом ця небезпека зникне «як роса на сонці».

Українці - люди, які прагнуть жити вільно і в дусі взаємної поваги. Вільне володіння вогнепальною зброєю є одним із інструментів досягнення цієї мети.

Протягом усієї історії українського роду, наш народ тримав слово і носив зброю для його захисту. І насправді дуже прикро, що сьогодні доступ до зброї переважно мають не чесні громадяни, що тримають слово, а бандити і корупціонери.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]