Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.12.2015 08:11

Другий антикорупційний форум – чому не слід зупинятися?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

В основі концепції боротьби з корупцією має бути створення належних законодавчих умов для поступової маргіналізації корупційних чинників

Особисто я не маю ілюзій щодо появи ближчим часом на вищих щаблях вітчизняної політики принципово нових за духом особистостей. Українців, жодним чином не обтяжених негативним досвідом функціонування суспільно-економічних відносин в нашій державі, не існує в природі.

Разом з тим, активізація суспільної активності в сфері подолання корупції сьогодні є необхідною, як ніколи. Питання лише у пріоритетних напрямах її спрямування.

Безумовно, очищення влади і викриття фактів корупції на найвищому рівні є важливим завданням, відповідним суспільним очікуванням. Практичні досягнення в цій сфері здатні додати вістів будь-якій політичній силі.

Проте, в основі концепції боротьби з корупцією має бути послідовне створення належних законодавчих умов для поступової маргіналізації корупційних чинників і можливостей у всіх сферах життєдіяльності суспільного організму.

І чи не найголовніше – марними будуть сподівання істотно подолати корупцію в злиденній країні. Тому наші спільні зусилля мають спрямовуватися на впровадження раціональних моделей господарювання, здатних забезпечити швидке економічне зростання.

А політика в цьому процесі є лише звичайним вторинним ресурсом, адже першоджерело влади належить безпосередньо народу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]