Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.10.2015 23:15

Дрібниці не вистачає!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Як ми можемо зберегти рибну промисловість, чи будь-яку іншу, коли вся державна матриця одна велика корупційна метастазу?

Нещодавно Міністр аграрної політики та продовольства ОлексійПавленко за допомогою приданих сил "РИБАГЕНСТВА" Яреми Коваліваповідомив про реформування рибної галузі, а саме появи в Україні рибногопатруля. Конкретних змін також зазнають правила й обов'язки рибалок та підходидо промислового вилову. Серед першочергових реформ найголовною є реформа «Рибінспекції», а от причина реформування, за словами голови «Рибагентства» -Яреми Коваліва, є низька заробітна платня та слабке матеріально-технічнезабезпечення. Також на перше місце виносять корупцію? Адже українськірибінспектори частіше всього займаються «кришуванням» браконьєрства.

Одним ізяскравих виявів корупції є той факт, що вона ( корупція) починається зпарламенту ( політичне квотування), потім ніби то природно втілюється в роботууряду. Уявіть собі хоч одне відомство чи службу, міністерство в Україні де не об'єднаніпід одним кріслом ( міністра, голови служби, агентства) контролююча та виконавчаслужба? Одною рукою підписую дозвіл, іншою контролюю! Система вмонтована у всіабсолютно сфери економіки без винятку , аби не «рвати» простір побудований підзамовника. Зрозуміло,що зроблено це виключно для обслуговування олігархів та їхпотоків.

Як ми можемо зберегти рибну промисловість, чи будь-яку іншу, коли всядержавна матриця одна велика корупційна метастазу. Повна відсутністьконкуренції, збалансованих важелів, все абсолютно в ручному управлінні. Тому йтака шалена боротьба за владу, тому і не відбуваються ніякі зміни системи (майдан,не майдан), така машина для виробництва грошей під назвою «КМУ УКРАЇНИ»,шедевр, пік корупційної моделі який вдалося побудувати тільки на Україні. Аледавайте спробуємо на прикладі « Рибагентства» прослідкувати діагноз.

Аргументиадептів існуючий системи для збереження гідри; - щоб врятувати "тонучийкорабель" рибної промисловості, ми повинні терміново ліквідувати рибнуінспекцію, викоренити будь-які шляхи хабарництва та "кумовства". Новіпатрульні, «особливо нова форма, така як у нової поліції»» які будутьнабиратися на конкурсних засадах, МАЮТЬ проходити, атестацію й отримуватибазові знання. Тоді якість їх освіти буде співпадати з підвищеною заробітноюплатнею, яка за реформою складатиме від 4 до 6 тис. гривень. - ШЕДЕВР!!! А тещо новий патруль залишається в агентстві, головне завдання якої розвитокгосподарської діяльності та забезпечення продовольчої безпеки! А те, що контрольстандартів, норм, регуляції не притаманна функція господарської структури, аконтролюючій для створення балансу, гармонії. Ви думаєте, що гідра не розумієцей дисбаланс? РОЗУМІЄ і дуже чітко, але ніколи не змінить суті! ФОРМУ, будьласка, хоч сто разів, хоч в скафандри! Але така система( філософія) - це єдинаможливість олігархічного панування!

Наприкладі запропонованої реформи, ми бачимо шалений креатив та драйв фантазії,аби тільки не змінився концепт «РУЧНОГО УПРВЛІННЯ», це і оснащення рибнихсуден, митниць та підприємств сучасною технікою, GPS-маячками та програмамиелектронних звітувань. Тут і притягування за вуха досвіду провідних країн.Будь-які маніпуляції, аби не змінити головного!

Майже пряма мова головногодруїда українського уряду «я цілком підтримую ідею впровадження сертифікатупоходження, що буде дуже доречним у змісті реформування. Посилаючись наєвропейський досвід, то вся їхня продукція потрапляє на ринок супроводжуючисьвідповідною документацією (чесною і правильною документацією!). За для веденняефективної ринкової конкуренції та підтримки якісної марки, ми зобов'язанівпровадити подібне й на Україні. Але щоб продукція була якісна, треба матисанітарно-придатні місця зберігання рибної продукції. Гаражі, дерев'яні будівліта палатки, які неоснащені спеціальним технічним обладнанням не маютьназиватися пунктом прийому рибпродукції. Треба створити спеціальні приміщення знеобхідним технологічним забезпеченням та допустимими санітарними умовами.» БЛАБЛА БЛА...

Ми сьогодні приймемо першийпакет запропонованих змін. Я прошу всіх, ми повинні реально розпочалиневідкладну ліквідацію рибної інспекції, набір нових патрульних, їхнє оснащення,навчання, скорочення об'єктивно їхньої чисельності, підняття зарплати ібудівництво системи моніторингу над нашими водоймищами, яка би уникалабезпосереднього прямого контакту, і відповідно давала менше можливості длякорупційної складової. ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО, АБИ - не розділити контролюючу ігосподарську функції та не відібрати важелі у обраних! Слава Україні , славаукраїнському уряду, слава українськім олігархам, самим олігархічним олігархам всвіті!

О, тут ми точно « ВПЕРЕДІПЛАНЕТИ ВСЕЙ»!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи