Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.09.2020 16:00

COVIDом будівництво України не спинити!

Позаштатний радник на громадських засадах голови Укравтодору, президент Української Асоціації проектних організацій (UADO)

Або як насправді народ України сприймає безпрецедентне відновлення інфраструктури, та зокрема доріг в Україні.

Яким би не був 2020 рік важким і водночас успішним для України, але кожен з нас міг би пишатися таким темпом відновлення інфраструктури та, як наслідок - цілком заслуженій народній підтримці інціатив Президента і його команди.

На днях Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) було проведено всеукраїнське дослідження громадської думки щодо Національної програми «Велике будівництво». Відтак, 72,4% серед опитаних вважають, що ця Програма передбачає власне будівництво доріг. І це дуже вірно, оскільки ще на початку року, Президент Зеленський ініціював нацпрограму «Велике будівництво», яка спрямована на масштабне оновлення інфраструктури в Україні. Значна частина, а саме безпрецендентні 90,2 млрд грн.спрямовуються на оновлення та будівництво доріг: за рік на нас чекає відновлення 4200 км доріг державного та 2500 км місцевого значення. Крім цього відбувається масштабне відновлення комунальних доріг в громадах завдяки реформі фінансової децентралізації.
Також в рамках Національної програми відновлення мостів у 2020 році буде відновлено 103 мости по всій України. В цьому році по мостам:
▪
на 11 об’єктах вже завершено роботи;
▪
укладено договори про ремонти на 60 мостах: 39 з них вже знаходяться в роботі, а на 21 ремонти розпочнуться найближчим часом;
▪
30 мостів перебувають на етапі закупівлі.
 
Отже, за результатами проведеного Інститутом опитування, ми бачимо обнадійливу картину та досить широку підтримку населенням дій Уряду та Президента України:

1. 77.6% респондентів підтримують те, щоб держава вкладала кошти (інвестувала) в розвиток інфраструктури (будівництво/ремонт доріг, мостів, транспортних розв’язок, дитячих садочків, шкіл, лікарень, поліклінік, спортивних майданчиків, стадіонів тощо). З них на Сході найбільше - 83.7%. А не підтримують – лише 5,4% (і навіть не 25% :) )

2. 49,2% - вважають саме дороги пріоритетними об’єктами для реконструкції і будівництва у своєму населеному пункті. На другому місці - лікарні (зі стаціонаром) – 35%. А на третьому - школа (26,3%).

3. Цілих 85,2% респондентів вважають, що роботи із будівництва та реконструкції об'єктів транспортної та соціальної інфраструктури не варто зупиняти через пандемію.

4. Найбільше серед респондентів підтримують припинення вогню на Сході України (80,6%).

5. На другому місці після припинення вогню на Сході України є «Велике будівництво»!

Отже, можемо зробити чіткий висновок, що незважаючи на тимчасову "недугу" що спіткала увесь світ, громадяни України в своїй переважній більшості підтримують пріоритетні стратегічні напрямки розбудови інфраструктури України. 

Все це насамперед свідчить про відповідність дій Уряду, Президента та Верховної Ради України справжнім очікуванням виборців, що дозволить в найближчому майбутньому відновити економіку України через мультиплікативний ефект, а також здолати наслідки світової економічної кризи внаслідок пандемії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]