Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.08.2020 19:14

Читати більше та ефективніше в різних форматах

Генеральний директор видавництва "Ранок"

Потік інформації, що збирається користувачами в соцмережах, не залишає для них часу на заглиблення в довготривалий процес читання традиційних книжок.

Потік інформації, що збирається користувачами в соцмережах, не залишає для них часу на заглиблення в довготривалий процес читання традиційних книжок. Для моделювання затребуваного контенту міжнародна платформа China Literature вже сьогодні використовує сильну редакцію та 100 тисяч «літературних негрів». Такий підхід надає можливість передбачити популярність контенту й орієнтуватися в трендах. А у поєднанні з моделлю демонстрації не готових книг, а серійно виробленого контенту, що публікується короткими главами, у авторів з'являється можливість змінювати твори в ході розповіді.

За прикладом Netflix, інших відео-контентних ресурсів електронна книжкова індустрія починає переходити на платну модель. Просунуті автори розуміють, що настала епоха «гри в довгу», дохід від якої несподіваний, але повністю залежить від їхньої активності. Підписка на розділи – це не тільки тренд, але й тенденція, що буде зростати в усіх сферах. Сервіси, які працюють із передплатною моделлю, зміцнюються, а класичний бізнес починає експериментувати й відкривати для себе нові можливості. Наряду з Amazon та Google Play Books, працюють ресурси, на кшталт, Free-Ebooks де автори не проходять контентну фільтрацію та розміщують свої твори безкоштовно. Сервіс зростає за рахунок читацької передплати. Читачам цікаво отримувати доступ до окремих розділів та чекати на продовження історій.

Звісно, в Україні, в умовах зневаги до авторських прав, цей процес відбуватиметься набагато довше ніж у розвинутих країнах. І тим не менше, тренд зміцнюється і у нас. До речі, видавництво дитячої літератури "Ранок" вже декілька років працює над створенням бібліотеки книжок в електронному форматі - текстових та аудіо-книжок. Всі відцифровані та озвучені видання розміщуються на сайті видавництва в окремому розділі. Друковані видання оснащені спеціальними QR-кодами, сканування яких перекидає користувачів до розділу електронного аналога. Крім того, більшість з друкованих видань "Ранку" оснащені електронними додатками, що містять в собі дитячі мультики, розвиваючі ігри, пісні, вірші та казки. Окреме місце посідають популярні книжки сучасних українських авторів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]