Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.11.2015 10:18

Вибір іншого

Політичний консультант, аналітик

Замість волання про «незрілість» чи «дурість» українського народу, який робить «хибний» вибір, варто поміркувати про причини такого вибору та навчитися його поважати.

Спостерігаючи за реакцією багатьох громадських активістів, журналістів, експертів, не кажучи вже про політиків, на результати виборів до органів місцевого самоврядування мимоволі починаєш думати, що значна частина фахівців, причетних до вітчизняної політики, досі не можуть змиритися з конституційним положенням, відповідно до якого «носієм суверенітету і джерелом влади є народ».

Ну, не подобається ясновельможному панству те, як голосує і кого підтримує Український народ.

 І кульмінацією такого зневажливого ставлення можна вважати сумнозвісну заяву керівника військово-цивільної адміністрації Донецької області Павла Жебрівського, який додумався заявити, що не можна проводити вибори на Донбасі, бо там мешканцям так промили мозок російською пропагандою, що вони не зможуть правильно голосувати.

Тож, нема чого дивуватися фактам зриву виборів в окремих населених пунктах, де виборці, мабуть, були неспроможні голосувати «правильно».

Щире обурення прогресивної громадськості викликає вибір харків’ян, одеситів, які обрали своїми представниками одіозних Г.Кернеса та Г.Труханова, відповідно. Звісно, з Києва та Львова краще видно за кого голосувати у Харкові та Одесі.

Також глибоке обурення людей, які поділяють і сповідують європейські цінності, викликає результат Опозиційного блоку, якому вдалося збільшити з 10 до 17 кількість регіонів, де «опозиціонери» подолали 5% бар‘єр.

Причому, як це «не прикро», але результати «спадкоємців» «злочинного режиму Януковича», міг бути ще кращим. Всі опозиційні партії заявили про крадіжку голосів, про це заявив навіть М. Саакашвілі. Тому можемо констатувати – у опозиції, незалежно від її ідеологічного забарвлення, як завжди в Україні крали голоси.

Замість волання про «незрілість» чи «дурість» українського народу, який робить «хибний» вибір, варто поміркувати про причини такого вибору. Між тим, вони цілком очевидні – відсутність будь-яких позитивних змін, та катастрофічне падіння рівня життя, які небезпідставно пов’язуються з діяльністю нової влади.

  Отже, причину зростання рейтингу Опозиційного блоку, як не парадоксально, «реформаторська» влада, мусить шукати у собі, а точніше у своїй неефективній діяльності.

А головне – треба, не заважаючи на власні симпатії чи антипатії, навчитися поважати вибір громадян і жити за законом, шукаючи шляхи ефективної співпраці  з обраними до органів місцевого самоврядування представниками  місцевих громад .

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]