Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2013 12:49

Обмеження розрахунків готівкою поглибить рецесію

Податковий консультант

Постанова НБУ щодо запровадження граничної суми розрахунків готівкою (150 тис. грн.), чинна з 1 вересня 2013 року, може спричинити значну шкоду для економіки України.

Постанова НБУ щодо запровадження граничної суми розрахунків готівкою (150 тис. грн.), чинна з 1 вересня 2013 року, може спричинити значну шкоду для економіки України, принаймні в короткому та середньому періодах. Деяка частка покупців нерухомості відмовиться від купівлі (або відкладе її на майбутнє), оскільки не має задекларованого підтвердження походження відповідних коштів. “Детінізація” економіки України необхідна, але при цьому слід вірно вибрати час для змін. Адже зменшення продажів об'єктів нерухомості зумовлює зменшення попиту на інші товари та послуги: будівельні матеріали та будівельні роботи, транспортні послуги, попит на меблі, техніку та інше. Це, у свою чергу, зумовить затримки виплати заробітної плати та звільнення працівників. Таким чином, падіння обсягів виробництва в Україні поглибиться. Враховуючи економічні загрози, що виникають на зовнішніх ринках, доцільно призупинити дію відповідної постанови НБУ “Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків”, надаючи таким чином час на адаптацію до нових умов.

Теги: готівка
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]