Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.02.2021 11:32

8 швидких прийомів, щоб змусити себе їсти вдома

Кулінарний експерт, співвласник "СвіжаЇжа"

Їжа поза домом - це легко, весело та швидко. Але напевно ви помічали, що занадто захоплюючись, ви доводите свій гаманець до межі. Є 8 швидких прийомів, щоб змусити себе більше їсти вдома.

1. Не дозволяйте собі бути занадто голодним або втомленим.

Хто не повертався додому після довгого робочого дня в офісі? І ви прекрасно знаєте, що останнє, що хочеться робити - це готувати їжу. Обов'язково візьміть справжню обідню перерву і їжте закуски протягом дня, якщо вам це потрібно. Крім того, не піддавайтеся бажанню лягати спати дуже пізно, прокручуючи чорну діру в Instagram в недовгі нічні години. Дуже важливо висипатися так, як вимагає ваше тіло.

2. Плануйте заздалегідь.

Наявність плану допоможе вам прибрати це всюдисуще питання: «Що ми будемо їсти на вечерю?». Попереднє планування їжі на тиждень дійсно не займає багато часу, але в підсумку істотно заощаджує час і гроші.

3. Зробити це весело.

Прослуховування улюбленої музики або фільму може легко зробити задачу більш приємною. Цей же прийом допоможе скрасити і час на прибирання.

4. Готуйте з іншими.

Зберіть друзів і приготуйте їжу разом. Це не тільки зробить готування цікавим: ви зможете поспілкуватися з друзями й обмінятися новими рецептами, відкрити для себе нові продукти або навчитися новій техніці приготування.

5. Проявіть творчий підхід.

Випливає з попереднього пункту. Попросіть друзів взяти з собою деякі зі своїх екзотичних спецій чи олій, щоб ви всі могли спробувати щось нове і зрозуміти чи будете ви шанувальником цього інгредієнта або зрозумієте для себе, що це зовсім не ваша їжа - при цьому ви не витратите зайві гроші на такий експеримент. Зрозуміло, ви також захочете поділитися тим, що у вас є і відкрити вашим друзям такий різноманітний світ кулінарії.

6. Зробити це легко.

Якщо ваша кухня брудна, ви менше схильні готувати вдома. Але якщо ви будете прибиратися на кухні по ходу готування, у вас буде чиста кухня, яка буде вабити вас щось на ній приготувати. Ну а якщо можна полегшити весь процес приготування, то ви будете робити це набагато частіше - це відноситься вже до кухонних аксесуарів. На сьогоднішній день кухонні девайси не тільки полегшують процес готування, а й служать прикрасою простору як предмет декору.

7. Нагадайте собі, наскільки здоровіше є вдома.

У той час як їжа поза домом є дорогою, вона також буває не зовсім здоровою. Коли ви готуєте дома, ви знаєте точно все, що входить в вашу їжу. В ресторанах ми можемо тільки припускати, що знаходиться в нашій їжі, і навіть якщо щось позначено як «корисне для здоров'я» або щось в цьому роді, ви дійсно не знаєте, що в ньому. Крім того, ви не уявляєте, чи помив кухар руки після останнього відвідування туалету і в яких умовах зберігаються продукти, з яких приготували вашу страву, тим паче в наших реаліях.

8. Розрахуйте реальну вартість.

Порівняйте  ваш заробіток за день і ціну, яку ви заплатите в ресторані за вечерю. Коли ви думаєте про це таким чином, це робить їжу менш приємною... Особливо, коли ви вважаєте, що ви можете отримати купу продуктів за саме таку суму і приготувати багато їжі.

Економити гроші чи насолоджуватися життям - це все про компроміси. Коли їсти поза домом, а коли ні - це те, що ви повинні вирішити для себе самі. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]