Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.02.2022 18:22

Як замовити довідку про несудимість (безкоштовно) сидячи вдома

Епоха бариг закінчилась, почалась "ЕПОХА" - цифрового застосунку "ДІЯ"

Довідка про несудимість потрібна для: оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі у тендері, здійснення усиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів тощо.

Існує два види довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України — так звану «скорочену» та «повну» довідки. «Скорочена» довідка включатиме відомості про відсутність/наявність судимості, «повна» довідка — відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.*

Покрокова інструкція в отриманні довідки:

1

 

2

3

 

4

5

6

7

8

9

11

12

12

13

Офлайн

1. Зверніться до сервісного центру МВС.

Зверніть увагу! Головні та регіональні сервісні центри МВС цю послугу не надають.

2. Візьміть документ, що посвідчує вашу особу, та його копію, пред’явіть їх у сервісному центрі.

3. Запит заповнюється безпосередньо в адміністратора сервісного центру. Зверніть увагу! Замовити Довідку можна незалежно від місця реєстрації за графіком роботи сервісного центру.

4. Термін видачі довідки — до 30 календарних днів із дня запиту.

Зверніть увагу! Якщо ви тимчасово чи постійно перебуваєте за кордоном, довідку про відсутність судимості можна отримати в посольствах або консульських установах України.

Перевірка легітимності довідки

Онлайн замовлення довідки та перевірка статусу готовності

Електронна Довідка складається з двох файлів: електронно-цифрового підпису (з розширенням .p7s), що затверджує легітимність наданої довідки та зображення довідки (з розширенням .pdf), яке дає змогу перевірити правильність зазначеної у Довідці інформації.

Перевірка статусу готовності Довідки можлива за номером, який присвоюється після заповнення та збереження електронного запиту.

Повідомлення про готовність Довідки надходить на вказану у запиті адресу електронної пошти.

Поштова скринька гарячої лінії[email protected]

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]