Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.03.2020 13:24

Не бійтесь повторювати. Чому пояснення щодо протидії COVID19 мають звучати щодня

Менеджер з комунікацій

Ситуація масштабується щодня. З'являється все більше зацікавлених людей. Саме на них і має бути спрямована щоденна комунікація влади

Урядові та президентські комунікації щодо коронавірусу стартували запізно, тим самим збільшивши розміри і без того неминучої паніки. Зараз влада намагається пояснювати і заспокоювати людей. На підтвердження: відеозверненя президента, офіційний сайт з інформацією про коронавірус, Telegram-канал і бот з оперативними оновленнями щодо ситуації, повідомлення Центру громадського здоров’я та Міністерства охорони здоров’я.

Однак ця комунікація здебільшого має ознаки оперативного інформування або точкового заспокоєння як реакції на чергову кризу. Непростий період, в якому ми опинилися, вимагає системної комунікації, спрямованої на пояснення, гасіння панічних настроїв і постійного нагадування про власну відповідальність за життя своє і оточуючих.

Це має робити влада. Однак зараз ці обов’язки здебільшого взяли на себе волонтерські організації. І якщо інфографіка про те, як правильно мити руки, у вашій Facebook-стрічці з’являється в сотий раз, прийміть це спокійно. Постійне нагадування потрібне тим, хто тільки зараз почав усвідомлювати масштаби проблеми.

Що більше людей у країні буде хворіти на коронавірус, що більше буде смертей, що більше регіонів і міст охоплюватиме епідемія, тим більше людей приєднуватимуться до панічних настроїв, які треба негайно гасити. Щодня. За допомоги фактів і експертних коментарів. Нагадуючи речі, що вже набили вам оскомину: мийте руки не менше 20 секунд, залишайтеся вдома, дезінфікуйте предмети. 

Це має бути провладна комунікація. Бо у кризовий для всієї країни час народ має довіряти владі. І варіант “Я вже казав це минулого тижня, навіщо повторювати, нехай перечитають мій пост” не працює. Ваші слова забуваються вже за годину – рівно стільки потрібно часу, щоб їх витіснили з інформаційної стрічки інші новини. Ваші слова губляться в шаленому інформаційному потоці. Найгірше – ваші слова губляться в каламуті фейків, міфів, домислів.

Не бійтесь повторюватись, аби бути почутим, аби пробитися через ці потоки, аби ваша думка в головах людей набрала ознаки авторитетної.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]