Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2016 13:55

Інформаційний бум в Україні, або коментуємо повернення Савченко

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Попри те, що велика увага до особи Надії Савченко є заслуженою і виправданою, тотальний ажіотаж довкола її повернення все ж є перебільшенням. Якщо послухати, що зараз говорять з екранів телевізорів чи пишуть наші численні експерти, можна злегка розгубитися

Повернення Надії Савченко – важлива й гучна подія для всієї країни. Але, як завжди, нею надто зловживають у політичних цілях. Хтось використовує українку для самопіару, комусь – це просто непересічний інформаційний привід.

Від учора всі стрічки новин, повідомлення телеканалів, виступи, коментарі, заяви – все присвячено Савченко. І попри те, що подібна увага до особи Надії є заслуженою і виправданою, тотальний ажіотаж довкола її повернення все ж є перебільшенням. Якщо послухати, що зараз говорять з екранів телевізорів чи пишуть наші численні експерти, можна злегка розгубитися. Тут і геополітичні баталії, і прогнози глобальних змін в українській політиці, і навіть конспірологічні припущення і т.д.

Ось тільки найпоширеніші теми: Порошенко пішов на серйозні поступки Путіну, Москва віддала Савченко в обмін на зняття західних санкцій або на проведення виборів на Донбасі, повернення Савченко прискорило проведення дострокових парламентських виборів в Україні, Савченко – наступний президент України, Савченко завербували в ФСБ і тепер вона агент Кремля тощо. Провідні українські видання навіть випускають новини, в яких розповідається про те, чому Надія вперше з'явилася на публіці босоніж!Все це можна знайти на сторінках абсолютної більшості вітчизняних ЗМІ. І, швидше за все, триватиме відповідна хвиля ще не один день і, можливо, тиждень чи місяць.

А тим часом в країні триває економічна криза, є купа актуальних проблем з реформами, гальмує боротьба з корупцією. Вчора, наприклад, спалахнув серйозний скандал, який може завдати чималої шкоди іміджу України у світі: делегація Підкомітету ООН з попередження катувань перервала візит до нашої країни через те, що СБУ не допустила її представників до одного з місць перевірки. Однак на фоні мегакампанії «все про Савченко і не тільки» даний інцидент залишився в тіні, як і багато інших важливих подій.

Тож, мабуть, пора схаменутися і не розпалювати інформаційні полум’я там, де їм не місце. Інакше за ширмою гучних розмов можна проігнорувати й події, наслідки яких буде не так просто виправити. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]