Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.07.2016 17:06

Чи не прийшов час третього Майдану?

Кандидат філософських наук, доцент

Ситуація в Україні стає все більше і більше напруженою і не видно, щоб політична бачила реальні шляхи виходу з неї. Автор ставить перед собою завдання оцінити її і хоча би в першому наближенні визначити як діяти далі.

Думаю, що нікого не треба переконувати в тому, що рівень життя більшості населення України наближається до критичної межі. Причин такої ситуації багато. Але одна із головних - це абсолютно волюнтаристське і неадекватне встановлення для населення плати за газ і електроенергію. 

В цьому сенсі варто нагадати, що скоро виповниться третя річниця Другого Загальноукраїнського Майдану і Революції Гідності, які відсторонили від влади Януковича і олігархічну Верховну Раду. В цьому процесі українське суспільство понесло дуже великі жертви. 

Але треба чесно визнати, що Революція Гідності виконала тільки руйнівну функцію, а її результатами скористалися такі ж самі олігархи, хоча з іншими прізвищами. Тому сьогодні ми маємо ту ж саму кримінально-олігархічну владу, для якої проблеми громадян і суспільства в цілому є чимось таким, що заважає їхньому добробуту і "нормальному" життю. Більше того, нинішня влада бреше ще більше як попередня. 

Напевне варто згадати де більшість часу під час Революції Гідності знаходилися Порошенко і Яценюк?! На Майдані вони появлялися, але більшість часу проводили в закордонних поїздках і спілкуванні з ахметовими, фірташами і іншими близькими для них персонами. 

В чому злочинність сучасної української влади?
1. Небажання і нездатність захищати інтереси України в міжнародних відносинах і продажа України міжнародному капіталу на покоління вперед і дерибан кредитів МВФ. 

2. Через, так звані, субсидії здійснюється пограбування всього населення і пряме фінансування великого бізнесу за рахунок державного бюджету, який, в своб чергу, формується за рахунок усіх платників податків. 

3. Не боротьба з корупцією, як використанням влади в корисних інтересах, а поглиблення її метастаз на усі рівні влади. 

4. Затяжна війна на сході України свідчить, що вона не мішає нинішній владі вирішувати свої власні бізнесові проблеми, бо в іншому випадку вона не робила би бізнес на крові наших співвітчизників. 

5. Вона, як ніяка інша бреше, бреше і бреше!!! 

Це тільки верхівка злочинної діяльності сучасної влади. Вихід з ситуації в новому Майдані і прощання навіки-вічні з середньовічним олігархатом і більш продумане і відповідальне відношення до формування нової влади в процесі президентських і парламентських виборів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]