Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.06.2012 11:34

Зміни до держбюджету від ПР: "Це – собі, а це – знову собі"

Міністр юстиції України (2014-2019)

Провладна партія продовжує штампувати сумнівні законодавчі ініціативи, фактично спрямовані на дорозкрадання бюджетних коштів.

Провладна партія продовжує штампувати сумнівні законодавчі ініціативи, фактично спрямовані на дорозкрадання бюджетних коштів.

Так, нещодавно з’явилися два чергові законопроекти про внесення змін до державного бюджету України. Суть однієї з ініціатив – вельми проста – 825 мільйонів гривень, які раніше передбачались місцевим бюджетам для придбання машин швидкої допомоги та обладнання для лікарень, передадуть Міністерству охорони здоров’я. Обґрунтовується це тим, що МОЗ нібито краще організує закупівлю в централізованому порядку. Таким чином, замість того, щоби надати можливість місцевій владі дійсно дієво використати кошти на закриття тих «дірок», які нині існують у технічному забезпеченні кожної лікарні, чинна влада передає ці гроші у розпорядження міністерству, яке вже неодноразово довело свою недієздатність.

Варто лише згадати минулорічні висновки Рахункової палати України, в яких офіційно визнано, що в 2011 та 2010 роках Міністерство охорони здоров’я повністю провалило програму забезпечення населення медичною допомогою. Так, з вини чиновників не було здійснено закупівлі життєво необхідних для населення ліків та відповідно їх не отримала жодна лікарня України. Тобто всі ліки, безкоштовне забезпечення якими передбачено законом, українцям довелося купувати власним коштом. При цьому лише 5% хворих мали змогу самостійно забезпечити себе ліками, решта 95% українців, що нездужали, не змогли купити навіть аспірин. Куди зникли передбачені держбюджетом на ліки кошти – досі не відомо.

Таким чином, цілком зрозуміло, що у разі прийняття зазначеного законопроекту 825 мільйонів гривень просто осядуть у кишенях провладних посадовців, а медицина вже вкотре отримає дірку від бублика.

Йдемо далі. Друга ініціатива регіоналів щодо змін до держбюджету взагалі не вкладається у рамки здорового глузду. Так, завдяки перевиконанню надходжень до держбюджету за рахунок ввізного мита, чинна влада вирішила збільшити «армію» Служби зовнішньої розвідки. Так званих «зайвих» 47 мільйонів гривень витратять нібито на доукомплектування розвідки на майже 900 осіб. Тобто замість того, щоби направити ці кошти на погашення дефіциту Пенсійного фонду, а 47 мільйонів гривень – це фактично річна пенсія 4000 пенсіонерів, регіонали хочуть витратити їх на «боротьбу із вітряками». Хоча, з іншої точки зору, пояснення таких намірів чинної влади досить очевидне – рейтинг нинішнього президента скотився до нульової відмітки не лише серед українців, вперше за історію незалежної України нашого очільника відверто бойкотує світова спільнота. Тому єдине, що залишається нинішньому президенту, – витрачати мільйони на додаткові спецпідрозділи, які через свої надширокі повноваження цілком можуть здійснювати не лише зовнішню, а й внутрішню розвідку.

Таким чином, зміни до держбюджету від ПР – не що інше, як чергове протизаконне перекладання чинною владою коштів із кишень українців до власних гаманців, що насправді підуть на здійснення усіх можливих напередодні парламентських виборів заходів, щоби й надалі утриматися при владі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]