Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.01.2020 17:57

Провокативна реклама: чорний піар чи спланована акція?

Начальниця Управління з питань реклами КМДА

Сьогодні була тяжка безсонна ніч та нервовий ранок. Провокаційна реклама, про яку зараз гудуть всі соцмережі – проблема перш за все для операторів.

Терміновий пошук людей, які знімуть, те, що "понавішував" невідомо хто, спілкування з поліцією, резонанс у ЗМІ і шквал логічно викликаного негативу – сьогодні не спав ніхто. Особливо хочу відмітити оперативну роботу управління реклами Київської адміністрації, які організували нічну інспекцію, щоб моментально виявляти та усувати провокаційні сюжети.

Провокаційний удар по операторах

Оператори обурені "самозаклейкою" бордів провокаційного змісту на власних конструкціях не менше, ніж громадськість. А то і більш! Адже шахраї завдали для них багато проблем: починаючи від псування конструкцій і закінчуючи репутаційними ризиками.

Хочу наголосити, що реклама такого характеру НІКОЛИ Б не пройшла погодження власників рекламних конструкцій. Тут не про заробітки і не про гроші, а про відповідальність бізнесу і етичність. Кожен потенційний сюжет має відповідати нормам закону і бути етичним в усіх напрямках: починаючи від питань  гендеру, національності, рас і закінчуючи релігією та політикою.  Оператори до цього відносяться дуже прискіпливо і відповідально. Ми дорожимо своєю репутацією.

Провокації ніколи б не пропустили

Сюжети, які не відповідають закону чи етичним стандартам "завертаються" одразу або відправляються замовникам на доопрацювання. Тоді "видовжуються спідниці", прикривається прозорість блузок, прибираються  плагіат та підробки, образи та наклепи. Якщо заради невинної гри слів на межі етичності, яку іноді дуже складно визначити,  збираються цілі консиліуми з юристів, маркетологів,  піарників, то уявити, що оператори пропустили б сепаратистські заклики просто нереально.

У нас діють Правила професійної етики, які розробила Асоціація операторів зовнішньої реклами України, і вони виконуються всіма   учасниками. 

Розуміючи, що жоден власник бордів не погодиться втягнути себе в таку "брудну гру" зловмисники вирішили зробити це нелегально - порушити закон і наклеїли свої скандальні сюжети на борди самотужки, в місцях, які їм сподобались.

Неприємний післясмак

Сюжети розмістили в різних куточках Києва і на конструкціях різних власників – очевидно, що акцію хтось добре спланував. Зрозуміло, що банери зняли одразу, як тільки про це стало відомо. І дякуємо громадськості за інформування та управлінню реклами та їх комунальному підприємству за оперативне реагування. Добре, що дізналися вночі і прибрати довелося швидко – до того, як люди почали їхати на роботу. Втім розголос все одно пішов, і можливо саме цього і  добивалися ті, хто не побоялися порушити закон і посеред ночі займатися "самоклейкою" провокаційної реклами.

Ми звернулися до поліції. На мою думку, тепер дуже важливо, аби ефективно спрацювали правоохоронні органи. Важливо, щоб знайшли тих, хто клеїв постери і що важливіше, хто це замовив та за це заплатив. Якщо винні понесуть сувору відповідальність, можливо наступного разу подібної провокації не буде. Просимо всіх небайдужих громадян повідомляти про подібні ситуації, а представників засобів масової інформації не вдаватися до істерії і звертатися за офіційними коментарями.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]