Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.08.2015 09:59

ВР може поховати прозоре призначення антикорупційного прокурора

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

Верховна Рада України повинна якомога швидше визначитись з представниками до конкурсної комісії з відбору кандидатів на заняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Передбачалось, що конкурсна комісія складатиметься з чотирьох осіб від ГП України, та з семи осіб від ВР.

Справа в тому, що днями Віктор Шокін вже призначив чотирьох членів  комісії, а відповідно до законодавства, ця конкурсна комісія є повноважною, якщо в її склад призначено не менше від 6 осіб, але у разі, якщо протягом трьох місяців з дня призначення до складу комісії представників Генпрокурором Верховна Рада України не призначить в установленому порядку жодної особи, комісія вважається повноважною за умови входження до її складу чотирьох осіб.  Це було би дуже негативним явищем, адже таким чином Віктор Шокін зможе сам призначити антикорупційного прокурора, на якого покладатимуться величезні функції і відповідальність і від якого певною мірою залежатиме розвиток антикорупційного процесу в державі.

Гадаю, що у ВР ініціювати процес призначення членів комісії буде досить складно: затягуватимуть визначення з кандидатурами, сперечатиметься влада і опозиція і так далі, і це гальмуватиме процес. Та все ж, на мою думку, призначення відбудеться вчасно. Ну хоча б тому, що попереду вибори і влада буде робити все можливе, аби показати себе з кращого боку.

Часу лишається мало, бо вже з 1 жовтня має запрацювати Національне антикорупційне бюро України і від ситуації з Спеціальною антикорупційною прокуратурою залежить його ефективність, тому ВР повинна негайно долучитись до цього питання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]