Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.01.2015 11:58

Письменники просять про допомогу для бійця АТО

Дев'ятнадцятилітній воїн Руслан Карпець потребує негайної допомоги і підтримки. Сигнал SOS до волонтерів, молодих медиків, добрих і щирих киян

 

                Сьогодні вранці з Вінниці зателефонував відомий український письменник Микола Рябий. Автор понад сорока романів і повістей, серед яких і широкоплановий історичний твір «Ще не вмерла Україна», опублікований  1989 року, себто ще за радянської гнітючої пори, в якому вперше в українській літературі було глибоко і всебічно досліджено героїку української революційної юності – оборонців Крут. Микола Олександрович вже давно досліджує таємниці ставки Гітлера «Вервольф». Свого часу багато шуму наробив серед читачів його роман цієї тематики «Облава на озброєного вовка». Удостоєний ряду премій.

                Минулого року разом з письменником Вадимом Вітковським Микола Рябий видав першу книгу пригодницького роману  «Вервольф». Хроніка «озброєних вовків». У передноворіччя в Вінниці відбулася автограф-сесія літераторів. Люди купляли книгу разом з автографами авторів. На цю подію зібралося надзвичайно багато людей. Була тут і скромна жіночка з Тернопільщини – Оксана Михайлівна Карпець.

                Письменники привезли її на презентацію книжки з місцевого військового шпиталю, від ліжка дев’ятнадцятилітнього сина Руслана. Хлопець – важно поранений боєць із зони АТО. Письменники вирішили частину грошей від реалізації книжки віддати матері захисника Вітчизни, який на Донбасі втратив руку і має великі проблеми з пораненою ногою.  Там же привселюдно  Микола Рябий та Вадим Вітковський вручили Оксані Михайлівні  5.5 тисяч гривень.

Тим часом із Сполучених Штатів Америки в родину Рябих повернувся у відпустку онук Миколи Олександровича  Андрій. Ще й не сам, а з нареченою. Він володіє декількома мовами, і тому не знайшовши роботи в Україні за фахом, поїхав працювати менеджером з піару на круїзному лайнері «Карібська принцеса». Учора молоді люди, накупивши подарунків, виділивши з свого бюджету певну суму американських доларів США для вручення матері воїна, відправилися провідати і познайомитись із дідовим опікуном, пораненим бійцем АТО Русланом Карпецем, і не виявили його в шпиталі. Хлопця перевезли до Київського військового госпіталю.

Нинішній дзвінок до матері воїна не на жарт стривожив Миколу Рябого. Оксана Михайлівна розповіла, що сина поклали на лікування до відділення гнійної хірургії, і, як їй здається, пораненого сина фактично ніхто не лікує. Тут зовсім інше ставлення медиків, ніж було у Вінниці. До того ж, закінчуються кошти на ліки…

Від імені письменників Миколи Рябого, Вадима Вітковського, від себе особисто, звертаюся, друзі, з уклінним проханням до волонтерів, які працюють з пораненими, до небайдужих киян, насамперед молодих людей, медиків, яким є ровесником поранений боєць Руслан Карпець, за негайною підтримкою і допомогою.   Потрібні кошти на ліки, увага з боку людей, підтримка фахівців з медицини. Ось телефон Оксани Михайлівни Карпець – 097 213-33-47. Телефонуйте, вона чекає…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]