Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.12.2014 19:52

Іноземці в українському уряді, як москвичі на чолі ДНР та ЛНР

Коментар для телеканалу 112.ua

Сьогодні виступав у ролі політичного експерта на телеканалі 112.ua і, звичайно ж, отримав питання про те, як ставлюся до іноземців в уряді та на чолі антикорупційного бюро. Моя односкладна відповідь була така: «Негативно». Чому?

Пояснив усе так. Україна врятувалася від московітської навали тільки завдяки патріотизму, жертовності. Люди не вагаючись йдуть під кулі за свою територію, свою віру, надію. За європейський вибір держави нарешті. Такі ж креативні, пасіонарні особистості повинні добиратися і на вищі посади за галузевими напрямами в Кабміні, як і на місце інквізитора корупціонерів. Чи є такі в нас? Та звісно ж є, і чимало. Такі відважні, неординарні особистості як, приміром, майданівець, а тепер уже народний депутат України Володимир Парасюк. При ньому у всіх розкрадачів та розтягаїв земля горітиме. У нього не буде ні кумів, ні сватів, ні друзів на роботі. Дайте йому лишень у підмогу надійного помічника-юриста. Ще одного – міжнародного експерта. Але будьте певні, що ця мітла вишкребе все. Ніякий закордонний фахівець не стане йому в рівень. Тому, що він насамперед патріот України. І знає чого повинен добитися. Це значно більше, ніж рафінований професіоналізм.

Таких людей можна знайти і в уряд.

Запозичення ж іноземців, на яких потрібно тратити космічні суми коштів, як на футбольного тренера Мірчо Луческо з команди «Шахтар», - повний абсурд. Воно подібне на навішування нових фіранків на старі та немиті вікна. А окрім того, все це до болю схоже на запозичення досвіду ДНР та ЛНР, котрі начальників привезли собі з Москви, Придністров’я – бородаїв. пушиліних, соіних та їм подібних. Для них при цьому надзвичайно важливо буде не просто вжитися в проблеми галузі, в якій доведеться розгрібати завали, а ще й долати бар’єри ментальності та мови.

Для прикладу візьмімо бодай МОЗ. Блок президента бажає віддати його в руки колишнього грузинського міністра Олександра Квіташвілі.

 Невже треба генія для того, щоб відновити медичне обслуговування там, де протиправно скоротили фельдшерсько-акушерські пункти, забезпечити лікарні фахівцями і в центрі, і в глибинці, і насамперед саме тут. Отже, не триголового технократичного начальника для цього треба, а…   г р о ш і. А не буде їх, то все так само засохне, як і при моложавій бабусі Богатирьовій. І, даруйте, колишній головний лікар дільничної, районної лікарні, можливо, ще й обтяжений досвідом роботи в науковій, розпорядчій медичній установі є значно достойнішим фахівцем від хвалених зарубіжних «космонавтів». Якщо ж це все робиться лише заради зовнішнього ефекту, піару для ЄС і США, то я тут не маю що коментувати… Позаяк, за моїм переконанням, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ДОЛЮ НАШОЇ ДЕРЖАВИ ПОВИННІ НЕСТИ УКРАЇНЦІ...

 Іще мене запитали про те, як ставлюся до того, що Україна зняла з себе повноваження по фінансуванню людей, які знаходяться в зоні, захопленій бойовиками Донецької та Луганської областей.

Відповідь була така:

Хоче хтось того, чи ні, але за те, що страждають люди, залишившись на початку зими без тепла, харчів, медичного забезпечення, світла, зв’язку комусь доведеться відповідати. Що люди замерзають, помирають з голоду у центрі Європи.

Нині, на жаль, за це, як мені здається, вина лягає на керівництво України. Чому?

Бо якби був введений на окупованих територіях воєнний стан, то це б означало, що частину Донбасу окупували вороги. Тоді вони б підпадали під дію Женевської «КОНВЕНЦІЇ  про захист цивільного населення під час війни»   (прийнята 12 серпня 1949 року). Її стаття 55 фактично знімає відповідальність із глави української держави та прем’єр-міністра. Вчитаймося в суть юридичного твердження:

«Окупаційна держава зобов'язана за допомогою усіх наявних засобів забезпечувати населення продуктами харчування та медичним матеріалами; зокрема, постачати необхідні продукти харчування, медичні матеріали та інші припаси, якщо ресурсів окупованої території виявиться недостатньо».

Здається, сказано все чітко і зрозуміло. Залишилося лише назвати ім'я окупанта, якого знає весь світ.

Невже в П. Порошенка немає достойних юристів,  які б указали йому на цю статтю? Чи він таки хоче сісти на лаву підсудних в Гаазі, взявши відповідальність агресора на себе? Ось чому необхідно терміново вводити воєнний стан на частині Донбасу, убивць оголошувати офіційно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]