Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.08.2022 13:05

Як вибрати робоче крісло?

Засновник компанії Magnate Design Centre

В наш час комп'ютер став річчю першої необхідності: одним він потрібен для особистих цілей, іншим для роботи.

Але жодна людина, сидячи за столом, дома чи в офісі не думає про необхідність вибору гарного, зручного крісла. Але від цього вибору залежить якість виконуваної діяльності, власне здоров'я та самопочуття. 

Як стверджують медики, діяльність за комп'ютером, та й будь-яка сидяча офісна робота, відноситься до розряду шкідливих. По-перше, коли ви знаходитесь біля монітора, очі постійно напружуються. По-друге, якщо людина багато друкує, втомлюються кисті рук. 

Перебуваючи довгий час у нерухомому стані, хребет отримує колосальне навантаження. Спина сильно викривляється, хребці здавлюються, що зрештою призводить до защемлення кровоносних судин. Через це спостерігається поганий кровообіг в організмі, втома та непрацездатність. Додатково розвивається сколіоз, який без своєчасного виявлення та лікування негативно вплине на роботу внутрішніх органів. 

Погодьтеся: ви навіть і подумати не могли, що задишка, часте серцебиття, біль у спині та шиї, набряклість ніг виникають через сидячу роботу. І тут постає важливе питання: чи реально, перебуваючи за столом, не нашкодити організму?! Безперечно, так, але за умови, що ви правильно підберете собі робоче крісло.  
 
П'ять основних правил при виборі крісла: 

1. Мета та завдання. Для початку потрібно врахувати, як довго ви сидітимете за робочим місцем. Якщо працювати доведеться приблизно 2-5 годин, то варто вибрати рухоме ортопедичне крісло з додатковими регулюваннями: висоти та глибини сидіння, нахилу та висоти спинки. Якщо працюватимете ви більше 5 годин, тоді купуйте крісла підвищеної комфортності. Крім перерахованих вище параметрів, вони оснащені  підголовником та повністю повторюють вигини вашої спини. 

2. Функціональні механізми. Сюди можна віднести регулювання положення крісла (висоту та нахил), спеціальні підлокітники та ніжки (полози), підголівники та ін. 

3. Матеріал та форма. Як вже було сказано, крісло повинне повторювати вигини хребта, мати зручну глибину посадки. Що стосується матеріалу, використовуються синтетичні тканини, штучна та натуральна шкіра. Зверніть увагу: будь-який матеріал не повинен вигоряти чи електризуватися. 

4. Вагове навантаження, габарити та ціна. При виборі враховуйте допустиму максимальну вагу. У середньому навантаження на крісло може становити до 120 кг, у окремих моделях цей показник збільшується до 160 кг. Також крісло не повинно бути надто великим або маленьким, вибирайте середні габарити. Ціна відіграє не останню роль, але й вона залежить від комплектації. Якщо ви хочете придбати максимально комфортне робоче сидіння, для виготовлення якого використовувалися натуральні матеріали з додатковими механізмами, будьте готові заплатити за нього чималу суму. 

5. Виробник. Сьогодні ринок заповнений продукцією із Китаю. Купівля таких крісел схожа на лотерею. Пропоную не грати із долею. А звернути увагу та придбати меблі європейських виробників, вони відповідають співвідношенню ціна-якість.  

Додаткове регулювання під себе 

Після того, як ви купили гарне робоче крісло, дуже важливо його правильно відрегулювати. 

Необхідна висота. Цей параметр налаштовується індивідуально під ваш зріст. Головне, щоб при сидінні кут вигину ніг складав 90 градусів. Це вбереже вас від головного болю та набряклості ніг. 

Жорсткість спинки. Базова опція у кріслі, необхідна для підтримки спини та зміни комфортної пози. 

Регулювання підлокітників. Дозволяє зняти зайве навантаження на шийно-хребетний відділ, уникнути затискання у шиї за рахунок підтримки рук. 
 
Незалежно від того, де ви працюєте, однією із ключових особливостей створення здорового робочого простору є вибір правильного ергономічного офісного крісла.  

У цій статті я розповів, як вибрати гарне робоче крісло, чому воно вартує вкладень і на які критерії слід звертати увагу при покупці.  

Бажаю міцного здоров’я!
 

З вірою у Перемогу!
 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]